loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'liler Başkan Topbaş'ı uyardı

CHP'liler Başkan Topbaş'ı uyardı
Tarih: 12.02.2012 - 03:43
Kategori: Özel Haberler

''İstanbul'a yeni konut alanları açılıyor, altyapı ve ulaşım önlemleri bu bölgelerdeki nüfus artışına uyumlu olacak mıdır?''

Çevre Düzeni Planı’na göre İstanbul’un birçok bölgesinde yeni konut alanların açılması ile milyonlarca insanın yerleşeceği alanlarda temel altyapı hizmetlerinin yanı sıra ulaşım için hangi önlemlerin öngörüldüğünü İBB Meclis gündemine getiren CHP’li İBB Meclis Üyeleri hazırladıkları yazılı soru önergesi ile İBB Başkanı Topbaş’a ”İstanbul Metropoliten Alanı Kentsel Ulaşım Ana Planı’nda bu bölgeler ve özellikle Ispartakule Kayabaşı ve Hadımköy Bölgeleri için hangi ulaşım altyapı ve önlemler öngörülmüştür. 

Bu altyapı ve önlemler bu bölgelerdeki nüfus artışına uyumlu olacak mıdır? Bu bölgeler için, Marmaray projesi, banliyo ve diğer metro hatlarına yönelik revizyon var mıdır? Sorularını sordular.
 
CHP’liler Başkan Topbaş’ı uyardı; ”İstanbul’a yeni konut alanları açılıyor, altyapı ve ulaşım önlemleri bu bölgelerdeki nüfus artışına uyumlu olacak mıdır?”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinin 2011 yılı Kasım ayı toplantılarında CHP İBB Meclis Üyeleri Serdar Bayraktar ve Dr. Hakkı Sağlam’ın hazırladığı ve İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın yazılı cevaplaması isteği ile Başkanlık Makamına havale edilen önergede şunlara değinildi;
 
“Bilindiği gibi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’na göre, İstanbul’da yeni konut alanlarının açılması planlanıyor. Bu plana göre Avrupa yakasında Silivri-Büyükçekmece Gölü aksında D–100 ve TEM otoyolları arasında kalan bölge, Silivri’nin batısında Değirmenköy ve Çanta, Hadımköy, Kayabaşı ile Ispartakule yeni gelişim alanlarına sahne olacak. Anadolu yakasında ise Maltepe, Orhanlı, Şile ve Ağva gelişme alanı olarak belirlendi. Ayrıca Ataşehir ve civarı hızlı bir yapılaşma sürecine girdi. 

Özellikle yapılaşmanın öncelikle başladığı, Ispartakule ve Kayabaşı bölgelerinde yakın bir gelecekte bir milyonu aşkın insan yerleşecek ve temel altyapı hizmetlerine ihtiyaç doğacaktır. Bu kapsamda; 

1.İstanbul Metropoliten Alanı Kentsel Ulaşım Ana Planı’nda bu bölgeler ve özellikle Ispartakule Kayabaşı ve Hadımköy Bölgeleri için hangi ulaşım altyapı ve önlemler öngörülmüştür.

2.Bu altyapı ve önlemler bu bölgelerdeki nüfus artışına uyumlu olacak mıdır?

3. Bu bölgeler için, Marmaray projesi, banliyo ve diğer metro hatlarına yönelik revizyon var mıdır?

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları