loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'nin Milli Piyango'nun devrinin araştırılması için verdiği önerge aylardır Meclis'te bekliyor

CHP'nin Milli Piyango'nun devrinin araştırılması için verdiği önerge aylardır Meclis'te bekliyor
Tarih: 10.06.2021 - 12:37
Kategori: Gündem

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi ve milletvekillerinin Milli Piyango'nun devrinin araştırılması için aylar önce verdiği önerge hala yanıt bekliyor.

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in geçtiğimiz günlerde gündeme getiridiği Ziraat Bankası'nın Yıldırım Demirören'den alamadığı iddia edilen 750 milyon doların ardından  Milli Piyango idaresinin Demirören Grubu'na devri yeniden gündemde.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi ve milletvekilleri 25 Mart'ta Milli Piyango'nun devrinin araştırılması için Meclis araştırması istemişti. CHP'liler Milli Piyango şans oyunlarının lisans devri olmaksızın Türkiye Varlık Fonu tarafından hizmet alım sözleşmesi ile özel bir şirkete devredilmesi işlemi ile bu şirket tarafından düzenlemesi ve oynatılmasının hukuka aykırı olduğunu iddia etmişti. 

Önergede lisansa sahip olmaksızın şans oyunları oynattığı için söz konusu Siasal Şans Şirketi'nin buna olanak sağladığı için de  Türkiye Varlık Fonu yönetiminin "Kumar oynanması için yer ve imkan sağlama suçunu" işledikleri belirtilmişti.

İlgili haber için tıkayınız

CHP'li Akif Hamzacebi'nin hazırladığı Milli Piyango ve şans oyunları için araştırma önergesi TBMM gündeminde; Milli Piyango ve şans oyunlarının lisans devri olmaksızın bir şirkete devri hukuka aykırı

 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları