loading
close
SON DAKİKALAR

Çiçek Üniversitelere Seslendi

Çiçek Üniversitelere Seslendi
Tarih: 11.02.2012 - 22:05
Kategori: Siyaset

TBMM Başkanı Cemil Çiçek yeni anayasa çalışmaları kapsamında haber müdürleri ve parlamento muhabirleriyle toplantı düzenledi.

Cemil Çiçek konuşmasında şunları söyledi:

"165 üniversiteye yazı gönderdik, doğrusunu isterseniz geçtiğimiz sürelerde bunu bir ima veya tenkit olarak kabul edin, Türkiye AB ile sıkı işbirliğine girdiği günden bu yana üniversitelerimizden yeterli katkıyı görmedik. Ümit ederiz ki üniversitelerimiz geçtiğimiz yıllardaki gibi yapmazlar. Onlarda çok geniş bilgiler vardır. Onlar biraraya gelirler yeni sürecin daha verimli daha maksada uygun olması noktasında üniversitelerimizden büyük katkı beklediğimizi, bunun gereğini yapmazlarsa tarih önünde sorumlu olacaklarını belirtmek isterim.

Anayasa çalışmalarına Ankara ve İstanbul'dan katılacak insanlarla sınırlamayalım. Vatandaşla etkileşim içerisinde olunması lazım. O nedenle meslek kuruluşları ile son derece geçmişte çalışma yapmış kuruluşlar var onlardan yine bu çalışmalarına katkı vermelerini istiyoruz. Yerel Gazete ve televizyonlara, 700'den fazla mahalli radyoya da bu talebimizi ulaştırmaya çalıştık.

Partilerimizden beklentilerimiz var. Geri kalan meclis dışında kalan 60 siyasi partiye de mektup gönderdik. Gerçekten bu konularda ne düşünceleri varsa bunları bir an evvel bildirmelerinde ve bu sürece aktif olarak katılmalarında fayda görüyoruz. Bu hususta komisyonda beraber karar verdiğimiz hususlardır. Şu ana kadar komisyonumuz 12 kişi ile 4-5 toplantı yaptı. Bize yüklenen bu görevi nasıl yerine getireceğiz bununla ilgili çok önemli çalışmalar yaptık." 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları