loading
close
SON DAKİKALAR

Çiçek'ten Yargıtay'a ziyaret

Çiçek'ten Yargıtay'a ziyaret
Tarih: 12.02.2012 - 18:21
Kategori: Siyaset

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeni anayasa çalışması için siyasi partilere birer mektup göndereceklerini belirterek, "Ayın 19’unda anayasa hukuku hocalarımızla bir toplantı yapalım, Meclis de açılmış olsun, ondan sonra" dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil’e ayrı ayrı iade-i ziyarette bulundu.

Çiçek, Yargıtaydan ayrılırken gazetecilerin sorusu üzerine, hem iade-i ziyarette bulunduğunu, hem de adli yılın açılışı nedeniyle iyi dileklerini ilettiğini söyledi.

"Öcalan’ın İstanbul’a nakli ile ilgili iddialar var" denilmesi üzerine Çiçek, "Kendisini yürütmenin yerine koyarak Meclis Başkanı olarak bu konularda bir açıklama yapamayacağını" söyledi.

Çiçek, "İhtiyaç var mıdır yok mudur, bu haberler ne ölçüde doğrudur bunları bilemem. Bunları en doğru, en tatminkar bir şekilde açıklayacak olan Adalet Bakanı arkadaşımızdır. Bunları oraya sormanız daha uygun olur. Çünkü benim bildiğim bir konu değil" diye konuştu.

"Görüşmenizde yeni anayasa çalışmalarına ilişkin bir değerlendirmeniz oldu mu?" sorusuna Çiçek, şu yanıtı verdi: "Sayın Başkanın zaten adli yıl açılış konuşmasında anayasa ile ilgili olarak açıklamaları oldu. Doğrusu bu süreçte biz yargı kurumlarından da en aktif bir şekilde bu sürece katılmalarını ve bize bu manada destek vermelerini, katkı vermelerini beklediğimizi bu vesileyle de ifade ettim. Çünkü anayasa temel hak ve özgürlükler açısından önemli olduğu kadar, devletin erkleri arasındaki ilişkiler açısından da düzenlemeleri beraberinde getirecek bir süreç. Dolayısıyla, tabiatıyla o dönemde işin o kısmına geldiğimizde tüm yargı kurumlarının, yüksek yargının katkısı olacaktır. Bu beklenti içerisindeyiz. Bunu da ifade ettim. Zaten onlar da bir çalışma grubu oluşturmuşlar, çalışıyorlar. Bunların hepsi bir süre sonra zaten sizlerin de yakinen takip edeceği bir toplantı süreci içerisinde gündeme gelecektir."
YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI-

Çiçek, Yalova’daki Atatürk Köşkü’ne ilişkin iddiaların sorulması üzerine de Köşk’ün halen restore edildiğini hatırlattı.

Söz konusu yerde Meclise ait bir termal tesis bulunduğunu belirten Çiçek, "Öyle büyük bir tesis de değil. 35 odalı zannediyorum. 70 ila 100 kişi kalabilir. Bir iddia var, onunla ilgili de bir soruşturma başlattık. O soruşturma sonuçlanırsa size de bilgi veririz. Orada taşerona ait işçiler var. Onların işine son verildi. Bize ait personel açısından da görev değişikliği yapıldı, ama soruşturmanın sonucunu bekliyoruz. Çıkarsa size bilgi veririz" dedi.

"Fuhuş deniyor, doğru mu?" sorusuna, "Ne denirse" yanıtını veren Çiçek, "Siz gitmişsiniz" denilmesi üzerine de "Ben gittim, evet" diye konuştu.

"Yeni anayasa çalışması için siyasi partilere bir mektup gönderecek misiniz?" sorusuna TBMM Başkanı Çiçek, "Göndereceğiz. Ayın 19’unda anayasa hukuku hocalarımızla bir toplantı yapalım, Meclis de açılmış olsun, ondan sonra" yanıtını verdi.

Çiçek, "Meclis açıldıktan sonra mı göndereceksiniz?" sorusu üzerine de "Tabiatıyla. Şu an halen Mecliste yemin etmeyen parti grubu, milletvekilleri var. Anayasa ile ilgili çalışma bir yasama faaliyetidir. Yasama faaliyetine katılabilmek için de yemin etmek gerekiyor. Onun için bütün bunları dikkate alarak biz kendi iç değerlendirmemizi, çalışmamızı yapıyoruz, ama 1 Ekim’den itibaren bu süreç hızlanacak" dedi.

"BDP yemin etmezse mektup göndermeyeceğiniz anlamına geliyor?" sorusuna Çiçek, "Anayasa ne diyorsa onu yapıyoruz" cevabını verdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları