CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: 2010 referandumunda üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü sağlayacağız diyorlardı. Yargıyı FETÖ'ye teslim ettiler. Devleti teslim alıp paralel devlet kurdular.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "2010 referandumunda üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü sağlayacağız diyorlardı. Yargıyı FETÖ'ye teslim ettiler. Devleti teslim alıp paralel devlet kurdular" dedi.
Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:
-Cumhuriyet yazar ve yöneticilerinin iddianamesinin geciktirerek gözdağı vermek istiyorlar. Savcılara sesleniyorum, Cumhuriyetin savcısıysanız gereğini yapın, birilerinin sopası olmayın.
Herkes yargılanabilir. Geç gelen adalet en büyük adaletsizliktir. Sadece Cumhuriyet yazarları değil, hiçbir gazetecinin hapiste olmasını istemeyiz.
-Pazar günü 81 ilin il ve ilçe başkanlarını topladık. Referandum nasıl bir strateji izleyeceğimizi, neden 'Hayır' dediğimizi tartıştık. Şu soruyu her yerde sorun dedim: 15 yıldır parlamentodan çıkarmak isteyip çıkaramadıkları yasa oldu mu?
-Tek adam rejimi getiriliyor. 2010 referandumuna gidelim ne diyorlardı: Üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü sağlayacağız, gerçek anlamda demokrasi olacak diyorlardı. Vatandaşımız da itibar etti 2010 referandumunda anayasa oylamasına evet dediler. Yargıyı FETÖ'ye teslim ettiler. Devleti teslim alıp paralel devlet kurdular. Bir kişi her şeye muktedir olacak.
-Başbakanlığı kaldırıyorlar, bakanlığı bitiriyorlar. Başkan ve yardımcıları olacak.
-Başbakan Yıldırım'a soruyorum, Bahçeli'ye soruyorum cevap yok. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren vatandaşa da soruyorum oradan da cevap yok. Niye getiriyorsunuz o zaman? Değişikliği istikrar için yapıyoruz diyorlar. Bu, '15 yıldır iktidardayız, istikrar getiremedik' diyorlar. Yönetemediklerinin itirafı.
-Çift başlılığı önlüyoruz diyorlar. Aslında anayasal kurum haline getiriliyor. Başkan hem Başkan olacak hem partinin genel başkanı olacak. Bu iki başlılık. Devletin tepesi böyle. Alt kısmı, Başkanı vali temsil edecek, mensup olacağı partinin il başkanı var bir de. Millete doğru anlatın bari. Asıl çift başlılığı böyle getiriyorlar.
-Başkan bir kararnameyle bütün bakanlıkları, muhtarlıkları kapatıyorum diyebilir. Yetkisi var.
-Başkanlık gelirse millet ve vekil arasındaki bağ kopuyor.
-Bu anayasa değişikliği milletin hangi sorununu çözüyor?
Referandumda 'Hayır'larımızı çoğaltmalıyız. Referandum bir partinin meselesi değildir. Bu bir memleket, demokrasi meselesidir. Benim de benim gibi düşünmeyenin de demokrasiye ihtiyacı var.
Niye evet diyeceklerini bilmiyorlar. vatandaşa da açıklayamıyorlar. üzülerek ve utanarak ifade ediyorum .bir ülkenin hayır oyu verecekleri terörist olarak ifade ediyorlar. Savunamıyorlar, karşımıza çıkamıyorlar.
Siz utanmıyor musunuz? Ar damarı denen bir şey var.
-Merak ediyorum, Oslo'da bunlar yok muydu, Dolmabahçe'de yan yana oturmuyorlar mıydı? Ne istediniz de vermedik diyen CHP genel başkanı mıydı, parsel parsel sattınız, bunu da siz söylediniz.
-Sayın Cumhurbaşkanının TOBB'da 12.00'da konuşması vardı 13.00'a aldılar, millet bizi dinlemesin diye. Bu korkunun ifadesidir. Bu, yaptıkları işin ne kadar yanlış olduğunun işareti. İnadına cadde cadde sokak sokak gezeceğiz.
-Yatlar, kotralar için KDV'yi sıfırladılar. Çiftçilere direksiyon kardeşlerimize seslenmek istiyorum. Lüks gemilerde KDV'yi sıfırladılar, senin mazotunda niye sıfırlamadılar?
-Varlık Fonu diye bir fon var. Bütçeniz fazla verir, harcamalarınızın üstünde bir geliriniz vardır. Bunu da gelecek kuşaklara yardım için bir fonda toplayalım denir. Doğal kaynaklarınız vardır dersiniz, kaynağı fonda toplarsınız.
-Bu fonu kurdular. OHAL'den yararlanarak KHK çıkardılar. Varlık Fonu'na ödenmiş sermayeleri olan BOTAŞ'ı, Ziraat Bankası'nı, PTT'yi, İstanbul Borsası'nı, hazine arazisini verdiler. Bu fonla gelir mi yaratıldı, hayır .Bu fonun özelliği 18 ayrı kanuna tabi değil. biri çıkıp Ziraat Bankası'nı amcamın oğluna devrediyorum diyebilir. Denetime de tabi değil.
Devletin onlarca yıldır kurduğu kurumları bir fona devrediyorsunuz, denetim yok. Ziraat Bankası sana ucuz kredi verilsin diye kuruldu, şimdi birilerine peşkeş çekilecek. Bu Varlık Fonu değil, hayırsız evlat fonu. Hayırsız evlat, babadan, dededen kalan her şeyi har vurup harman savurur.
Varlık Fonu'nun OHAL'le ne ilgisi var? Denetlenmeli dedik. Vatandaşın hakkı var bunda. Yürütmeyi durdurma talebi verdik. Karar çıkmış değil, Cesareti AYM veriyor. O Anayasa Mahkemesi anayasayı korumakla görevli mahkeme olma görevini kaybetmiştir. O kadar ki eskiden aldığı kararları reddeder duruma gelmiştir.
Nasılsa Cumhurbaşkanı atama yapacak, 15 kişinin 12'sini o seçecek ben de göze gireyim mi diyorlar. Hukuka ihanet ediyorlar. Üzüldüğüm nokta hukukun hakimler tarafından katledilmesidir. Kimden talimat bekliyorlar?
Varlık Fonu'yla Türkiye güçlenecek diyorlar. Yeni ne yaptınız ki güçlenecek? Zaten orada duruyorlardı, gelirleri vardı.
Vişne Haber Ajansı
ETİKETLER : türkiye gerçeği, vişne haber ajans, vişne ajans, istanbul gerçeği, türkiye haberleri, son dakika haberler, istanbul haberleri, sondakika, kemal kılıçdaroğlu, Kılıçdaroğlu: Çift başlılığı önlüyoruz diyorlar, anayasal kurum haline getiriyorlar