loading
close
SON DAKİKALAR

Çiftçiye 'Ziraat Sigortası' baskısı

Çiftçiye 'Ziraat Sigortası' baskısı
Tarih: 13.02.2017 - 14:04
Kategori: Ekonomi

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, çiftinin sübvansiyonlu kredi kullanabilmek için karşılaştığı 'Ziraat Sigortası' zorunluluğunu meclis gündemine taşıdı.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, çiftinin sübvansiyonlu kredi kullanabilmek için karşılaştığı 'Ziraat Sigortası' zorunluluğunu meclis gündemine taşıdı. Gaytancığlu, konuyu meclis gündemine verdiği soru önergesiyle taşıdı.

Önergesinde, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'nin aynı zamanda sigorta hizmeti de verdiğine dikkat çeken Gaytancıoğlu, çiftçilerin özellikle Ziraat Bankası’ndan kredi ile aldıkları traktör, biçerdöver gibi araçların sigorta ve kaskosunu Ziraat Bankasından yaptırmaları yönünde baskıya maruz kaldıklarını, yetkililerin sigorta ve kaskonun Ziraat Bankası’ndan yapılmadığı takdirde kredilerinin onaylanmayacağı yönünde ifade kullandıklarını belirttiğini ifade etti.
Çiftçilerin, Ziraat Bankası aracılığıyla (Ziraat Sigorta) yapılan sigorta ve kasko bedellerinin, piyasada bulunan acentelere göre daha yüksek olduğunu söyleyen Gaytancıoğlu, "Örneğin, 2012 model Case Traktörü olan çiftçimiz, Ziraat Bankasının söz konusu işlemler için kendisinden 860.00 TL aldığını, ilinde bir başka sigorta acentesine gittiğinde aynı işlemi 430.00 TL’ye yaptırabileceğini öğrenmiştir. Yine, 90 beygirlik Newholland traktörü olan bir diğer çiftçimiz ise, Ziraat Bankasına yaptırdığı sigorta için kendisinden 588.00 TL alındığını ama aynı ildeki bir başka sigorta acentesinden aynı traktör için 391.00 TL fiyat aldığını ifade etmiştir." dedi.

Gaytancıoğlu, önergesinde yanıtlaması istemiyle Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'e şu soruları sordu:

Ziraat Bankası yetkililerinin çiftçilerimizin kredi ile aldıkları taşıtlarının sigorta ve kaskolarını Ziraat Sigorta’ya yapmaları için baskıyapmalarını doğru buluyor musunuz?

2. Bu konuyla ilgili Genel Müdürlüğe gelen şikayetler var mıdır?

3. Son 1 yıl içerisinde çiftçilerimizin Ziraat Bankasından kredi kullanarak aldıkları traktör, biçerdöver vb. taşıtların sayısı kaçtır? Bunların sigorta ve kasko işlemlerinin kaçını Ziraat Sigorta yapmıştır?

4. Çiftçilerimizin kendilerini korumasını beklediği Ziraat Bankasının sigorta hizmeti vermiş olduğu Ziraat Sigorta’da çiftçilerimize verilen fiyatların diğer acentelere göre yüksek olmasının nedeni nedir?

Vişne Haber Ajansı

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları