loading
close
SON DAKİKALAR

Çifte rezervasyonda uçak yolcusu ne yapmalı?

Çifte rezervasyonda uçak yolcusu ne yapmalı?
Tarih: 19.04.2019 - 07:00
Kategori: Gündem

Elinde bileti olduğu halde uçamayan yolcularla ilgili sorunların artması üzerine konuyla ilgili düzenlemeler güncellenerek yolcuların böyle bir durumda talep edecekleri haklar konusunda uyarıda bulunuldu.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, bir koltuğun iki kişiye satılması olarak tanımlanan çifte rezervasyon uygulamasının havayolu şirketlerinin boş koltuk olasılığını azaltmak amacıyla yaygın biçimde kullandığı belirtilerek, bundan yolcunun zarar görmemesi gerektiği belirtiliyor.
 
Çifte rezervasyon durumunda yolcunun hakları
 
Açıklamada özellikle işadamlarının önemli randevularını bu yüzden kaçırmaları halinde havayolu şirketinin işadamının bu yüzden uğradığı zararı da karşılamak zorunda olduğuna işaret edilerek, çifte rezervasyon durumunda havayolu şirketlerinin. mümkün olan en kısa sürede yolcuyu uçurmak zorunda olduğu belirtiliyor.
 
Yolcunun gideceği yere o gün uçak olmayıp ertesi gün uçulacaksa havayolu şirketi yolcunun otel konaklamasını yemek, telefon görüşmesi ve havaalanı transferleri gibi bütün giderlerini karşılamak zorunda.
 
AB yolcu hakları yönetmeliğine göre çifte rezervasyon nedeniyle uçulacak yer bir AB ülkesinde başlar veya biterse ödenecek tazminat miktarı seyahatinizin uçuş mesafesine göre (1.500 kilometreye kadar) kısa mesafe için 150 avro, 3000 kilometreye kadar olman yerler için 250 Avro, uzun mesafeli uçuşlar için ise havayolunun ödtemesi gereken tazmiunat 400 ile 600 Avro arasında değişiyor.
 
Açıklamada havayolu şirketlerinin çifte rezervasyon durumunda genellikel yolcuyu şikayetten vazgeçirmek için ikna etmeyi tercih ettiği bunun için de çeşitli olanaklar sunduğu, işadamlarının tazminat almak için şikayetten vazgeçmediği, öğrencilerin ise o anda teklif edilen seçenekleri kabul ettiği belirtiliyor.
 
Açıklamada havcayolu yöneticilerinin teklif ettiği öneriyi kabul edenlerin daha sonra şikayet etme hakları olmadığı anımsatılıyor.
Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları