loading
close
SON DAKİKALAR

Çiğdem Toker'in "İBB'den vakıflara 'hizmet' raporu" yazısı nedeniyle yargılandığı dava ertelendi

Çiğdem Toker'in "İBB'den vakıflara 'hizmet' raporu" yazısı nedeniyle yargılandığı dava ertelendi
Tarih: 23.09.2021 - 13:30
Kategori: Gündem

Gazeteci Çiğdem Toker'in "İBB'den vakıflara 'hizmet' raporu" yazısı nedeniyle yargıladığı dava 1 Şubat 2022'ye ertelendi.

Gazeteci Çiğdem Toker “İBB’den Vakıflara Hizmet Raporu” başlıklı 28 Ocak 2019 tarihli yazısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hazırlanan “Sivil Toplum Kuruluşları – Okul – Yurt Faaliyet Raporu” başlıklı raporun ayrıntılarını paylaşmıştı. 

Yazıya göre, söz konusu raporda; Ensar Vakfı, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) gibi hükümete yakın olduğu bilinen ve hatta bazıları Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın akrabası olan kişiler tarafından yönetilen sivil toplum kuruluşlarına İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin nakit veya hizmet sağlama yoluyla, 2018 yılı ve öncesinde yaptığı desteğin bilançosu aktarılmıştı.

Toker, yazısında, rapora dayanarak; “2018 yılı ve öncesinde TÜGVA’ya 74.3 milyon TL, TÜRGEV’e 51.6 milyon TL, T3 Vakfı’na 41.4 milyon TL, Ensar Vakfı’na ise 29.8 milyon TL tutarında destek verildiğini” yazmıştı.

T3 Vakfı da mahkemeye sunduğu dilekçe ile, Çiğdem Toker ve Sözcü Gazetesi’nin yayıncı şirketinden 80 bin TL manevi tazminat talep etmişti. 

Dava ertelendi 

Çiğdem Toker Twitter hesabından davanın 1 Şubat 2022'ye ertelendiğini duyurdu. Toker ayrıca mahkeme ve hakimin değiştiğini belirterek "Küçükçekmece 3. Asliye Mahkemesi'nde görülmekte olan davanın 10. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülmeye başlandığını söyledi. 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları