loading
close
SON DAKİKALAR

Çiğdem Toker'in yeni kitabı 'Olağan İşler' 16 Kasım'da raflarda olacak

Çiğdem Toker'in yeni kitabı 'Olağan İşler' 16 Kasım'da raflarda olacak
Tarih: 08.11.2019 - 14:54
Kategori: Kültür & Sanat

Gazeteci Çiğdem Toker'in yeni kitabı Olağan İşler 16 Kasım'dan itibaren okuyucuyla buluşacak.

Çiğdem Toker'in Tekin Yayınevi'nden çıkan yeni kitabı "Olağan İşler" 16 Kasım'dan önce 9 Kasım Cumartesi günü TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı'nda okurla buluşacak.

Kamu ihalelerinde afet, savaş gibi olağanüstü durumlarda başvurulması gereken usulü gösteren 21/b maddesi, son yıllarda AKP iktidarı tarafından sıklıkla ve sıradan bir yöntem olarak kullanılıyor.

“Davetli ihale” diye de anılan bu yöntemle gerçekleştirilen kamu ihaleleri “Olağan İşler”e dönüştürülürken, seksen milyonun ürettiği artı değerin hatırı sayılır kısmı 10-15 şirket arasında adeta paylaştırılıyor.

Çiğdem Toker, hakkında açılan milyonluk davalara rağmen ülke ekonomi-politiğinin arka planında neler döndüğünü, kapalı kapılar ardında kamuya ait olan değerlerin usulsüz ihale ve yöntemlerle, kimisi neredeyse sermayesi olmayan şirketlere nasıl dağıtıldığını, “Yolsuzluk, Yoksulluk ve Yasakları” kaldırma iddiası ile işbaşına gelen AKP’nin, 17 yıl içinde “yolsuzluklarla” halkı ve ülkeyi nasıl “yoksullaştırdığını,” “yasaklarla” ülkede temel hak ve özgürlükleri nasıl kullanılamaz hale getirdiğini korkusuzca yazmaya devam ediyor.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları