loading
close
SON DAKİKALAR

Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü: Vatandaşa ‘iyi ki destek vermişiz’ dedirtmek istiyorum

Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü: Vatandaşa ‘iyi ki destek vermişiz’ dedirtmek istiyorum
Tarih: 05.06.2019 - 11:00
Kategori: Yerel

Çiğli Belediye Başkanı CHP’li Utku Gümrükçü, "Görev süremiz boyunca, bize oy veren 78 bin kişiye 'İyi ki oy vermişim' dedirtmeli, oy vermeyenlere de ‘Bu arkadaşlar verdikleri sözü tutuyorlar. Belediyeyi daha iyi bir noktaya taşıdılar’ duygusunu oluşturmamız lazım” dedi.

31 Mart yerel seçimlerinde rekor bir oyla Çiğli Belediye Başkanı seçilen Utku Gümrükçü, Gündeme Bakış gazetesine konuştu. Gümrükçü, “Adayın belirleneceği gece hiç uyumadım. Sabah 04.30 telefon geldi ve ‘Çiğli Belediye Başkanı adayısın’ dendi. Daha sonra biraz uyudum. Kalktığımda, birisi aradı, ‘Narlıdere’de ne işin var?’ dedi. Şaşırdım. Parti Meclisinin geniş fikir birliğiyle, ‘Bu arkadaş Çiğli ilçe başkanlığı yapmış bir isim. Çiğli’de olması uygun olur’ diye irade ortaya kondu. Şuan çok mutluyum. Aday olduğum, siyaset yaptığım yerdeyim. Belirli bir değişimi planladığım ve hayal kurduğum yerdeyim” dedi.

"BELEDİYE BORCUNUN BU KADAR OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"

Gümrükçü, başkan olduktan sonra kendisini şaşırtan durumları şu sözlerle anlattı:

“Belediyenin borcu olduğunu biliyordum ama bu kadar olduğunu bilmiyordum. Çiğli Belediyesi, İzmir’de en borçlu belediye. Çiğli’de 14 amatör spor kulübü var ama bizim Spor Müdürlüğümüz yok. 2019’da Bilgi İşlem Müdürlüğü yok. Engellilerle ilgili yine birim yok. Birçok noktada belediyenin organizasyon eksikliğinden kaynaklanan sorunlar var. Mesela her şeyin Özel Kalem’e bağlı olduğu bir durum vardı. Müdürlerin işlevsizleştiği, başkan yardımcılarının verimsiz çalıştığı yapı vardı. Halkın taleplerine ve beklentilerine cevap veren bir yapı kurmak zorunluluğumuz var. 2018 bütçe açığı 56 milyon olan bir belediyeyiz. Tasarruf yapmak bir zorunluluk.”

"'İYİ Kİ DESTEK VERMİŞİSİZ' DEDİRTMEK İSTİYORUM"

Gümrükçü, ilçe başkanlığı ile belediye başkanlığının çok farklı olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Partideki siyaset sizinle ilgili bir şey.. Başarılı ve başarısızlığın size mal edildiği bir yer. Daha rahat, daha hoşgörülü olabilirsiniz. Çiğli’de 200 bin kişi yaşıyor. Kentleşmeden kaynaklanan ciddi sorunların olduğu bir ilçe. Çiğli İzmir’in geleceğinde önemli bir yer oynayacak. Belediye başkanı olduktan sonra hoşgörünüzün daha azalması lazım. 1999’dan bu yana Çiğli’yi CHP’li başkanlar yönetiyor. Oy artışının hizmet artışı olarak yansıması gerekiyor. İzmir’de genel eğilim olarak, ‘Oy veriyoruz ama karşılığını alamıyoruz’ hissiyatı mevcut. Çiğli özelinde belediye başkanının bunu yıkma zorunluluğu var. Aldığımız oy oranı bizi tatmin etmemeli. Onu da artırmaya çalışmalıyız. Bir şikayet yönetimi ve vatandaş memnuniyet sistemi kurulması lazım. 2 aydır belediye başkanıyım. 30’a yakın konu başlığı altında ciddi bir çalışma yürütüyoruz. 5 yıllık görev süremiz boyunca, bize oy veren 78 bin kişiye “İyi ki oy vermişim’ dedirtmeli, oy vermeyenlere de ‘bu arkadaşlar verdikleri sözü tutuyorlar. Belediyeyi daha iyi bir noktaya taşıdılar’ duygusunu oluşturmamız lazım. Şuanda en önemli işim belediyenin yeniden yapılandırılması. Sorunların doğru bir şekilde belirlenip çözülmesi.”

"HAYATIMDA HİÇ BU KADAR ÇALIŞMADIM"

Mesaiye her gün sabah 6’da başladığını anlatan Başkan Gümrükçü, "Günde 3 mesai yaptığımı bilirim. Sabah inşaat, öğleden sonra basın-yayın, akşam restoran işlettim. Şimdi 200 bin nüfus, kronikleşmiş problemler, çeşitli dallarda çalışma yürütmen yazım. Bilmezsen yanlış yaparsın. Hepsiyle ilgili bilgi sahibi olman lazım. Bilgisine güvendiğin kişileri de görevlendirmen lazım. Gerçekten hayatımda bu kadar çalışmadım (gülüyor)” dedi.

EVLİLİK MÜJDESİ

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, siyasetten evlenmeye vakit bulamadığını söyledi. Gümrükçü, önümüzdeki aylarda dünya evine gireceğini müjdeli. Gümrükçü, “Yakında mutlu haber alırsınız. Hep siyasete önem verdik. Son beş yılda hep seçim! Fırsat olmadı” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları