loading
close
SON DAKİKALAR

Çilem Doğan için kampanya başlatıldı

Çilem Doğan için kampanya başlatıldı
Tarih: 09.06.2016 - 12:31
Kategori: Kadın

Kendisine defalarca şiddet uygulayan, son olarak da fuhuşa zorlayan kocası Hasan Karabulut'u öldürmekten yargılanan ve 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Çilem Doğan'a destek olmak için mektup yollama kampanyası başlatıldı.

Kendisine defalarca şiddet uygulayan, son olarak da fuhuşa zorlayan kocası Hasan Karabulut'u öldürmekten yargılanan ve 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Çilem Doğan'a destek olmak için mektup yollama kampanyası başlatıldı.

Adana'da kendisine defalarca şiddet uygulayan ve fuhuşa sürüklemek istediğini öne sürdüğü eşi, 33 yaşındaki Hasan Karabulut'u tabancayla vurarak öldüren 1 çocuk annesi 24 yaşındaki Çilem Doğan'a, mahkeme başkanının “Maktulün suç tarihi öncesi dosyaları göz önüne alındığında Çilem’e ceza verilmesine yer yoktur” gerekçesiyle muhalefet şerhi koymasına rağmen oy çokluğu ile Çilem Doğan'a 15 yıl hapis cezası verildi.

Sosyal medyada Çilem Doğan'ın ceza almasına tepki yağarken Çilem Doğan için mektup gönderme kampanyası başlatıldı.

'dahili meddah' isimli bir Ekşi Sözlük yazarı Çilem Doğan'ı cezaevinde yalnız bırakmamak için 'Çilem Doğan'a mektup yolluyoruz' başlığı altında kampanya başlattı.

'dahli meddah' isimli kullanıcının Ekşi Sözlük'teki paylaşımı şöyle:

"Bir çoğumuz onu sanki karikatür gibi çizilmiş tek bir fotoğraf karesi ile tanıdık. kendisini öldürmeye çalışan eşini kendini korumak amacıyla öz savunma ile öldürdüğünde ellerinde kelepçe vardı ve üzerindeki tişörtte " dear past, thanks for all the lessons" yazıyordu. 

geçmişin ona verdiği ders aslında kadının kaderine boyun eğmesi ve hem toplum hem de hukuk nezdinde meşrulaşmış erkek şiddetine karşı gelmemesiydi fakat o kadınların çeşitli nedenlerle her durumda katlini vacip gören zihniyete karşı durdu. her insanın yapması gerekeni yaptı ve kendi yaşamını savundu.

Çilem Doğan, kendisini öldürmeye çalışan ve fuhuşa zorlayan kocasını öldürdüğü için yaklaşık 1 yıl tutuklu kaldıktan sonra dünkü yapılan karar duruşmasında hakkında 15 yıl hapis cezası verildi ve ceza evine gönderildi.

Ben bir hukukçu olarak ve bir insan olarak bunu kabul edemiyorum. dünden beri dışarıdan ve sözlükten bir çok arkadaşım "ne yapabiliriz" üzerine konuştuk. çilem'le ceza evinde görüşen bir avukat arkadaşım "kendisine yollanan mektuplardan güç aldığını"söylediğini iletti.

Kendi hayatını savunduğu için 15 yıl hapse mahkum edilen bu kadın için yapabileceğimiz bir şeyler olsun istiyorum. bu yüzden sözlük üzerinden bir mektup kampanyası başlatsak, aşağıda adresini vereceğim ceza evinde çilem'e güç olacak mektuplar yollasak ne iyi olur.

Lütfen hem başlığa hem de mektup kampanyasına destek olun ve çevrenizdekilere haber verin. tüm yazar arkadaşların katkıları çok kıymetlidir. yazdığımız mektupları ekşi sözlük üzerinden yolladığımızı da söylersek, farklı kesimlerden destek aldığını bilmesi de hoşuna gidecektir.

Şimdiden sağolun!

Çilem Doğan mektup adresi; Kadın kapalı cezaevi Tarsus Mersin.

Ne yazalım, yazmayalım?
Her türlü mektubunuz Çilem'e ulaşacaktır arkadaşlar hiç tereddüdünüz olmasın. her türlü dayanışma ve destek mesajınızı gönül rahatlığı ile yazabilirsiniz.

Ne gönderelim? 
Kartpostallar yollayın arkadaşlar, fotoğraflar yollayın, içinizden yüreğinizden ne geliyorsa yollayın. ben kurutulmuş çiçek yollayacağım. yolladığınız her şey, yazdığınız her kelime ona dokunacaktır. içinizden ne geliyorsa, önemli olan bunu yapmak."

Vişne Haber Ajansı



ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları