loading
close
SON DAKİKALAR

Cilt yenilemede altın fırsat

Cilt yenilemede altın fırsat
Tarih: 04.10.2011 - 17:35
Kategori: Sağlık, Yaşam

Intracel, yeni bir tedavi. Altın iğneciklerle uygulanan ve cildin hem gerginleşmesini hem toparlanmasını sağlayan bir uygulama.

Lazer tedavilerinin aksine bu mevsimde de rahatça yapılıyor. Sistem, belirgin ifade değişikliği olmadan genç kalmak isteyen Juliette Binoche, Ornella Muti gibi yıldızların da gözdesi. Dr. Birgül Altıntürk anlattı

Intracel tüm ününü cildin hem altına hem üstüne etki edebilen, 0.8 mm-2.00 mm arasında değişen mikro altın iğneciklere borçlu. Altın, iletim kabiliyeti en yüksek metal. Intracel de cildin altına verilecek enerjiyi en mükemmel şekilde ileten altın iğneciklere sahip. Bu uygulamanın cilt germe gibi ağır, iyileşme süreci uzun estetik ameliyatlarla benzerliği yok.

Özellikle 30-55’li yaşlar arasında pratik olan, narkozsuz, ameliyatsız, dikişsiz bir sistem. Cildi germe ve toparlamasının yanı sıra alın, dudak üzeri ve dudak kenarlarındaki kırışıklıklarda başarılı. Üstelik 7’nci günden itibaren gözle görülebilir bir iyileşme sağlayabiliyor. Estetik ameliyatların sıradanlaştığı ve orijinal hatların korunmasının önemli olduğu Avrupa’da pek çok kişi Intracel’i kullanıyor.

Bu kişiler arasında ünlü yıldızlar da var. Kullanıcılar arasında ilerleyen yaşlarına rağmen güzelliğini gıptayla izlediğimiz Juliette Binoche, Ornella Muti de bulunuyor. Anti-aging uygulamalarda ihtiyacımız olan cilt yüzeyi ve altına aynı anda etki edebilen bu yeni sistemin faydalarını görelim:

- Renk bozukluğu, lekeler, ince kırışıklıklar ve ölü deri bu sistemle sorun olmaktan çıkıyor. Intracel altın iğneciklerin cildin altına inerken yarattığı mikro hasarla gençliği ve güzelliği getiriyor. Cilt hemen kendini iyileştirme sürecine giriyor ve görünen yüzeyi onarmaya başlıyor.

- Cilt dokusunun altındaki kolajen lifleri uyarıp yenilenmeyi sağlıyor. Bu yöntem, mikro iğneciklerle cildin yüzeyinden değil, 2 mm kadar içine girerek enerji verdiği için hedef liflere daha yakın çalışıyor.

- ‘Yüzüm mü yanacak’ korkusu yok. Cildin alt dokusunu uyararak yenilenmesini amaçlayan sistemler, cildin üzerinden enerji verir. Mükemmel soğutma sistemine rağmen bu yöntemler ciltte yanma hissi ya da korkusu oluşturur. Bu hissin oluşmaması için dereceyi düşük tuttuğunuzda da istenen doku yenilenmesi sağlanamaz. Yeni uygulama cildin içinden enerji verdiği için yüzeyde yanma hissi daha az olur. - Zamandan tasarruf. Hem seans süresi kısa hem de gözle görülen ve zamanla ortaya çıkan faydalara yol açar.

Dr. Birgül Altuntürk sorularımızı yanıtladı, sistem hakkında bilgi verdi.

Cildimiz neden sarkar ve gevşer? Bunu geciktirmek için ne gibi önlemler almak gerek?

Yaşlanma süreci yavaş ilerler ve geri döndürülemez. Deri yaşlanmasının iç ve dış olmak üzere iki ana nedeni var. İç etkenler: Genetik, metabolik (vücuttaki yapımyıkım olayları), hormonal (50’li yaşlardan itibaren menopoz gibi değişiklerin oluşması). Dış etkenler de şöyle: Yerçekimi, Güneş hasarı, sigara ve alkol, stres, uykusuzluk, kötü ve düzensiz beslenme.

Bu etkenlere bağlı olarak derinin altındaki yağ dokusunda azalma başlar. Derinin orta tabakasındaki liflerin sayısının düşmesi de gerginlik ve elastikiyeti azaltır. Yerçekimi de gevşek dokunun kolaylıkla sarkmasına neden olur. Almamız gereken önlemleri de şöyle sıralayabilirim: Düzenli doktor kontrollerini yaptırmak, düzenli beslenmek, bol su tüketmek, düzenli uyumak. En önemlisi de Güneş’in zararlı etkilerinden her mevsim korunmak.

Intracel’den hangi konularda, hangi yaşlardan itibaren yararlanabiliriz?

Problemin türüne göre her yaştan insana uygulanabilir. 35-45 yaş arası kişilerde lekeler, lifting, akne izleri gibi uygulamalarda yoğunlaşılıyor. 45 yaş ve üstündeki ise bunlara ilaveten kırışıklıklar ve genel anti-aging uygulaması yapılıyor. Aslında bu sistem; damarsal lezyonlar, aşırı terleme, çatlak ve skarlar gibi sorunlarda da başarılı sonuç veriyor.

Kimlere bu tedavi uygulanamaz?

Sadece hamileler ve puce maker kullananlarda uygulanması sakıncalıdır.

İşlem ne kadar sürer ve yan etkileri var mıdır?

Lokal anestezik kremi sürdükten sonra işlem 20-25 dakika sürer. Komplikasyon riski yoktur. Oluşan kızarıklık 3-4 saat içinde hafifler. Sonuçlar 3-4 gün içinde cilt doku kalitesinin artmasıyla başlar ve ilk hafta sonundan itibaren belirginleşir. En iyi sonuca 30-45 gün içinde ulaşılır.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları