loading
close
SON DAKİKALAR

Çin: 'ABD'nin girişimi iki yüzlü ve asılsız'

Çin: 'ABD'nin girişimi iki yüzlü ve asılsız'
Tarih: 18.06.2019 - 14:48
Kategori: Dünya

BM Terörle Mücadele İşlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Vladimir Ivanovich Voronkov'un Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'ni ziyaret etmesi hakkında ABD'nin Çin ve BM'ye karşı yaptığı asılsız suçlamanın boşa çıkacağı açıklandı.

Voronkov 13-15 Haziran'da Çin'e resmi ziyaret yaptı. Voronkov ziyareti kapsamında Çin'in Xinjiang bölgesini ziyarette bulunarak, Xinjiang'daki terörle mücadele ve aşırı dincilikten arındırma çalışmalarını yerinde inceledi. Ancak ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan Voronkov'un Xinjiang ziyaretinin "son derece uygun olamayan bir gezi olduğunu" ileri sürdü. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang bugün Beijing'de düzenlenen basın toplantısında, Çin'in bu konudaki tutumunu anlattı.

Sözcü Lu Kang şunları söyledi:
"ABD'nin uluslararası toplumun Çin'in Xinjiang bölgesi hakkında adil ve nesnel bir ses çıkarmasını duymak ve görmek istemediğini içtenlikle söyleyebilirim. ABD'nin bu suçlaması aslında yeni bir şey değil. ABD, Xinjiang'a ilişkin konularda Çin hükümetinin politikalarını ve adil tedbirlerini defalarca karalayarak, Çin'in içişlerine karışmaya çalıştı. Ben ve meslektaşlarım Çin'in bu konudaki ciddi tutumunu birçok vesileyle açıklamıştık. ABD, bir yandan Çin hükümetinin Xinjiang bölgesinin aşırı dincilikten arındırılması için aldığı tedbirleri aydınlatmasını isterken, diğer yandan da BM yetkililerinin Çin'in daveti üzerine Xinjiang'ı ziyaret etmesini suçlamaya çalışarak bu ziyaretin son derece uygun olmadığını söylüyor. Bu, nasıl bir mantık? ABD'nin bu girişimi iki yüzlü ve asılsızdır. "

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları