loading
close
SON DAKİKALAR

Çin halen dünya ekonomisinin itici gücü

Çin halen dünya ekonomisinin itici gücü
Tarih: 02.03.2017 - 15:57
Kategori: Ekonomi

Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı (ÇHSDK) 12. Ulusal Komitesi 5. Toplantısı 3 Mart Cuma günü başkent Beijing'de başlayacak. Toplantı öncesi basın sözcüsü Wang Guoqing gazetecilere bilgi verdi.

Wang Guoqing, farklı çevrelerden gelen 2 binden fazla ulusal komite üyesinin, ülkenin gelişimini yakından ilgilendiren temel siyasi, iktisadi ve sosyal konuları tartışacaklarını söyledi.
Gelecek yıl Çin ekonomisinin dünyanın en güçlü motoru olmaya devam edeceğini belirten Wang Guoqing, küresel ekonominin cansız olduğu 2016 yılında Çin'in Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) tutarının 70 trilyon RMB'yi aştığını ve önceki yıla göre yüzde 6,7 büyüdüğünü kaydederek, Çin ekonomisinin büyüme hızının dünya ekonomileri arasında ilk sırada olduğunu ifade etti.

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olarak 2016 yılında Çin ekonomisinin dünya ekonomisine katkı oranının yüzde 33,2'ye çıktığını dile getiren Wang Guoqing, "Çin ekonomisinde istikrarlı büyüme, dünya ekonomisine daha büyük pazar talebi sağladı ve daha fazla yatırım getirdi" dedi.
Wang Guoqing, ana çizgisi arz yanlı yapısal reform olan çeşitli ödevlerin sağlam bir şekilde yürütüldüğünü belirterek Çin ekonomisinin güçlü bir dinamizme ve gerekli dayanıklılığa sahip olduğuna dikkat çekti.
Sosyalist demokrasiyi güçlendirme işlevi olan ÇHSDK, Çin Komünist Partisi liderliğinde çok partili işbirliği ve siyasi danışma organı olarak faaliyet gösteriyor.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları