loading
close
SON DAKİKALAR

Çin, ithal ABD ürünleri için tarifeleri artıracak

Çin, ithal ABD ürünleri için tarifeleri artıracak
Tarih: 14.05.2019 - 11:40
Kategori: Dünya

Çin, ithal edilen Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ürünlerinin bir kısmına uygulanan ek tarife oranını 1 Haziran'dan itibaren yükselteceğini açıkladı.

Çin, daha önce 60 milyar dolarlık ABD ithalatına ek tarifeler uygulamıştı. Devlet Konseyi Gümrük Tarife Komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, bazı ürünlere uygulanan ek tarife oranları kademeli olarak yükseltilecek.

Karar, ABD'nin 200 milyar dolarlık Çin malı üzerindeki gümrük vergilerini 10 Mayıs'tan itibaren yüzde 10'dan yüzde 25'e artırma hamlesinin ardından geldi.

ABD tarafından atılan bu adım ticaret sürtüşmelerini artırırken her iki tarafın istişareler yoluyla ticari anlaşmazlıkların üstesinden gelmek için ulaştığı fikir birliğini de ihlal etti.

ABD'nin girişimi hem iki tarafın çıkarlarına zarar verdi hem de uluslararası toplumun evrensel beklentisini karşılamadı.

Çin, çok taraflı ticaret mekanizmalarını savunmak, kendi haklarını ve çıkarlarını korumak için ABD'nin tek taraflılık ile ticaret korumacılığına karşı ABD'den ithal edilen malların bazılarına ek tarife uygulamak zorunda kaldı.

Çin, Amerika Birleşik Devletleri'nin ikili ekonomik ve ticari istişareleri doğru noktaya getireceğini, iki ülkenin bir zeminde buluşarak ortak çaba sarf edeceğini ayrıca karşılıklı saygı temelinde kazan-kazan anlaşması için çaba göstereceğini ümit ediyor.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları