loading
close
SON DAKİKALAR

Çin: Şirketlere baskı uygulamak hiçbir ülkenin çıkarına değil

Çin: Şirketlere baskı uygulamak hiçbir ülkenin çıkarına değil
Tarih: 21.05.2019 - 13:21
Kategori: Dünya

Çin'in AB Misyonu Başkanı Zhang Ming, ABD'nin siyasi amaçlarla attığı adımların hiçbir ülkenin çıkarına uymadığını belirtti.

ABD Ticaret Bakanlığı, ulusal güvenlik gerekçesiyle Çin'in telekomünikasyon devi Huawei şirketi ve ona bağlı 70 şirketi, "entity list" adı verilen kısıtlama altına alınması gereken şirketler listesine dâhil etti.

Çin'in Avrupa Birliği Misyonu Başkanı Büyükelçi Zhang Ming, dün yaptığı açıklamada, Çin hükümetinin bu konudaki tutumunu anlattı.

ABD'nin siyasi amaçlarla ulusal güvenlik konseptini istismar ettiğini ve ihracatı kısıtlayıcı tedbirlere başvurduğunu, böylece ilgili sorunları da siyasileştirdiğini belirten Zhang, bunun hiçbir ülkenin çıkarına uymadığını dile getirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron gibi birçok AB liderinin Washington'un söz konusu girişimleri karşısında çok taraflılıkta ısrar edeceklerini, Huawei veya herhangi bir şirketi engellemeyeceklerini beyan ettiğini hatırlatan Zhang Ming, Çin'in AB ülkelerinin adil tutumlarını takdirle karşıladığını ifade etti.

Zhang, daha fazla ülkeyi somut olgular temelinde kendi çıkarlarına uyan doğru seçimleri yapmaya teşvik edeceklerini vurguladı.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları