loading
close
SON DAKİKALAR

'Çin, yoksulluğa karşı mücadelenin en iyi yolunun sosyalizm olduğunu gösteriyor'

'Çin, yoksulluğa karşı mücadelenin en iyi yolunun sosyalizm olduğunu gösteriyor'
Tarih: 20.04.2019 - 11:56
Kategori: Dünya

Çin'in, yoksulluğu yok etme yolunda 2020 yılına değin geriye doğru saydığı sürede sosyalizm yaşamsal bir rol oynamakta.

Başkan Xi Jinping "Sosyalizm gelişme demektir. Gelişme ise herkes için ortak refaha hizmet etmelidir" diyerek Güneybatı Çin Chongqing Belediyesi'ne yaptığı son denetim gezisi sırasında yoksulluğu saptanan süreler içinde imha etmek için daha fazla çaba harcama çağrısında bulundu. 
 
Çin'in sosyalist sistemi amaçları çerçevesinde kaynaklarını bir araya getirmeyi ve hedeflerine bu çerçevede baştan sona kadar kilitlenmeyi, özellikle de halkın geçimine ilişkin görevler söz konusu olduğunda, mümkün kılıyor. 
 
Tutarlı ve ısrarlı çalışmalar sayesinde 700 milyondan fazla Çinli yurttaş, geçen kırk yıl içinde yoksulluktan kurtarılmıştır. Öyle ki yoksulluk, kırsal bölgelerde 1978'deki yüzde 97,5'lik oranından 2018'de yüzde 1,7'lik orana düşmüştür. 
 
Yoksulluğa karşı nihai savaşımını sürdürerek hedefine varma çabasındaki  Çin Komünist Partisi (CPC), 2017'de, tüm yoksul belde ve bölgelerde, 2020 itibariyle yoksulluğun kökünü kazıyacağına söz vermiştir.
Yoksulluğun yok  edilmesi, CPC önderliğinde ülke için stratejik bir görev olmuştur. Hükümetler de bu doğrultuda her düzeyde söz konusu görevin zamanında yerine getirilmesi için adımlar atmıştır. 
 
Parti üyeleri tüm ülkenin yoksul bölgelerine gönderilerek orada fakirliğin giderilmesi çalışmalarına katılmışlardır. Merkezi hükümetin politikasını uygulamak üzere ülkeye dağılan görevliler içinde hükümet yetkilileri olduğu gibi emekli görevliler ve yeni üniversite mezunları da bulunmuştur. 
 
Çin, kaynakların doğru yerde ve doğru zamanda kullanılmasını güvenceye almak için yerel koşullara uyarlanmış ve duruma ve amaca uygun önlemlerin benimsenmesini gerekli görmüştür. 
 
Saptanmış olan mühletin sonuna iki yıl kala ülke, yoksullukla savaşım kampanyasında kritik bir eşikte ve en zor görevler karşısındadır. Sosyalist sistem nihai savaşta gücünü göstermeye devam edecektir. 
  

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları