loading
close
SON DAKİKALAR

Çınarcıklıların İDO ve TURYOL mağduriyeti

Çınarcıklıların İDO ve TURYOL mağduriyeti
Tarih: 27.06.2012 - 17:00
Kategori: Sağlık, Yaşam

İDO ve TURYOL, yolcularını mağdur etmeye devam ediyor...

Yıllar önce Şehir Hatları’ndan seferlerin kaldırılmasıyla birlikte, İstanbul’a en yakın tatil merkezlerinden biri olan Çınarcık’a ulaşımı deniz yoluyla yalnızca Turyol ve İDO düzenliyor. Durum böyle olunca, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yerinden Çınarcık’a seyahat etmek isteyen bir çok insan alternatifleri olmadığı için bu iki kuruluşun eksik ve hatalı uygulamalarının mağduriyetini yaşıyor.


Yakın zamanda özelleştirilen ve ‘esnek fiyat’ uygulaması ile bir kampanya başlattığını düşünen İDO, bilet fiyatları konusunda müşterilerini tatmin edemediği gibi yoğun bir eleştiri bombardımanına da maruz kaldı. Bunun yanında mevcut Kabataş-Çınarcık seferlerini de kaldırarak Kabataş yolcularını mağdur eden İDO, internet sitesinden ‘online bilet alma’ uygulamasında yaşanan sorunlarla sistemlerinde aslında bir çok eksiğin olduğunu ortaya koydu.


İDO’ya olan tepki çığ gibi büyürken Çınarcık, Kocadere, Esenköy gibi tatil bölgelerine sefer düzenleyen Turyol da yolcularına adeta işkence çektiriyor. Özellikle hafta sonları daha da kalabalık olan seferlerde 2 saatlik yolculuğu ayakta geçirmek zorunda olan tatilciler isyanda.  Kişi başı 15 TL verip yolculuğunu halk otobüsündeymiş gibi geçiren insanlar isyan etmekte pek de haksız değil.


İşte bu mağduriyeti birebir yaşayan ve bu iki kuruluş ile ilgili farklı sorunları da olan insanların tepkileri:


Burcu Gülergün: Küçüklüğüm her yaz Kabataş’tan Bostancı-Adalar-Çınarcık güzergâhında seyreden 17.30 / 18.00 vapurunda seyahat ederek geçti. İnsanların birbirini tanımadan sanki tanıyormuş gibi iletişim kurdukları samimiyeti hala özlüyorum. Keşke yine o imkân olsa.


Saro Silelyan: Kabataş’tan vapur seferlerini geri istiyoruz!


Sevilay Döner:  Üsküdar’dan kalkıp Çınarcık’a giden Turyol seferleri istiyorum. Kadıköy’den varsa Üsküdar’dan da olmalı diye düşünüyorum.


Yetkin Eyiol: Turyol motorlarında alt salonların havalandırmaları çok kötü. Klima koymaları şart. İDO’dan hiç bahsetmiyorum zaten. Çünkü artık binmiyorum. Milleti aptal yerine koyuyorlar. Bu kadar keyfi davranılamaz. Herkes protesto etsin ve binmesin.


Burak Kemal Başcan: Kendinizi mülteci gibi hissetmek istiyorsanız Turyol ile seyahat etmenizi öneririm. Ben şu anda kendimi İtalya'ya sığınmaya çalışan Pakistanlı gibi hissediyorum. Pasaport yok, vize yok… Cruise yolcuğu gibi...


Elif Karaatlı: İDO'da bu yılki yaşadığım sıkıntı Kabataş seferlerinin kalkmış olması. Cumartesi günkü saat 14.30seferi ve pazartesi sabahları yapılan 07:00 seferinin kalkması çok saçma.


Merve Vural:  Kabataş’tan seferlerimizi geri istiyoruz. Cumartesi öğlen iş çıkışı gitmek isteyen benim gibi çok insan var.


Nurgül Ünal: İDO’ları kınıyoruz. Gidiş 16 TL, dönüş 25 TL. Evden bilet almaya gidene kadar toplamda 6 TL zam geldi.


Ahu Gün: Cuma akşamları Kabataş’tan sefer yok, pazartesi sabahları sefer yok ve bilet fiyatları belli değil, ne saçmalık.

 

Çınarcık yolcularının mağduriyeti, bu tepkilere kulak asılmadığı sürece devam edecek. Durum için en kesin çözüm, alternatif ulaşım kuruluşlarının açılması. Rekabet, deniz yolu ulaşımında yolculara daha çok kampanya, daha çok indirim ve daha fazla kolaylık sağlayacak ortamı hazırlayacaktır. Diliyoruz Çınarcık yolcularının, İDO ve Turyol’un tekelliğine bağlı mağduriyetleri son bulur.


Ceren Özçelik-Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları