loading
close
SON DAKİKALAR

Çin’de Sanal Krematoryum simülatörü

Çin’de Sanal Krematoryum simülatörü
Tarih: 05.04.2016 - 07:49
Kategori: Dünya

Çin'in Şanghay kentinde bir şirket, 'sanal krematoryum' yaptı.

Çin'in Şanghay kentinde bir şirket, öldükten sonra krematoryumda yakılmanın nasıl bir şey olduğunu merak edenlerin meraklarını gidermek için “sanal krematoryum" yaptılar.

Meraklılar dört boyutlu bir ortamdan oluşan krematoryum simülatörüne girdiklerinde, krematoryum içindeki fiziksel şartları neredeyse bire bir olarak yaşıyorlar. Zira simülatörde gerçekçi bir krematoryum deneyimi yaşamak üzere için özel bir sıcak hava, ışık ve ses sistemi kurulu.

Sanal krematoryumu kuran Ding Rui ve arkadaşları simülatör Samadhi 4D ile 40 dolar (yaklaşık 120 TL) karşılığında “ölmüş kadar olmayı" vaat ediyor.

Meraklılar krematoryumdan çıktıktan sonra ana rahmine benzeyen bir yumuşak bir kapsülün içine yerleştiriliyor ve böylelikle yeniden doğuyor.

Çin'de ölen insanların yarısı öldükten sonra krematoryumda yakılmayı tercih ediyor.

DHA 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları