loading
close
SON DAKİKALAR

Cinlerle tehdit ettiler

Cinlerle tehdit ettiler
Tarih: 02.04.2012 - 11:21
Kategori: Gündem

Kandırılan varlıklı kadınlara 20 bin TL karşılığında "feyz yüklemesi" yapıldı...

Ankara'da kendilerini 'medyum' ve 'mehdi' olarak tanıtan dolandırıcılık çetesi, zengin kadınları 'cinleri üzerine salarız' diyerek tehdit etti. Kandırılan varlıklı kadınlara 20 bin TL karşılığında "feyz yüklemesi" yapıldı.

Ankara’da, “medyumluk” yaptıklarını iddia eden suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda ortaya çıkarılan dolandırıcılık çetesinin zengin kadınları tuzağa düşürdüğü anlaşıldı.

Milliyet gazetesinin haberine göre, çete, varlıklı kadınlara ulaşarak, 20 bin liraya “feyz yüklemesi” yaptı. "Cinleri üzerinize salarız" denilerek korkutulan kadınlara 20-30 bin lira karşılığında muska yazdıkları ortaya çıktı.

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nin koordinesinde sahte medyum çetesine yönelik dolandırıcılık soruşturması yürüten Ankara Emniyeti KOM Şubesi ekipleri, çetenin liderliğini herhangi bir işi olmayan Hasan Ö.’nün yaptığını tespit etti. İnternet sitesi kuran çetenin, aralarında kamu görevlisi, öğretmen, doktor, ev kadını olan müşterilerini tuzağa düşürdüğünü belirleyen polis, savcılık emriyle teknik takip çalışması başlattı.

Polis, çetenin, 4 milyon liralık mal varlığı olan bir kadının peşine düştüğü sırada operasyon yaptı. Çetenin, elde ettiği yüklü miktardaki parayla gayrimenkul aldığı belirlendi.

Çetenin, kadınları, “Sana cin girmiş, 6-8 ay terapi alacaksın, sana feyz yükleyeceğiz” diyerek ortalama 20 bin lira aldıklarını belirleyen polis, mal varlığı 1.5 milyon lira dolayında olan bir kadının dolandırılmasıyla ilgili görüşme kayıtlarını elde etti.

'Seni Mehdi'ye havale edeceğiz'

Bazı müşterileri “Cinleri üzerine saldırtacağız” diyerek tehdit eden çetenin, yalnız yaşayan kadınları, daha önce elde ettikleri kişisel bilgileri ailelerine anlatmakla tehdit ettikleri de ortaya çıkarıldı. Çetenin, bazı müşterilerini “Seni Mehdi’ye havale ediyoruz” diyerek Metin Ş. ile görüştürdüğü, Ş.’nin de “seni fitnenin sıkıntısından kurtacağım” diyerek kadınlardan para aldığı belirlendi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları