loading
close
SON DAKİKALAR

Çinli Akademisyen Erzurum'da Resim Sergisi Açtı

Çinli Akademisyen Erzurum'da Resim Sergisi Açtı
Tarih: 04.10.2011 - 14:38
Kategori: Kültür & Sanat

Çinli sanatçı Zhang Qianyuan, Atatürk Üniversitesi'nde su ve mürekkep resim sergisi açtı.

Çinli sanatçı Zhang Qianyuan, Atatürk Üniversitesi'nde su ve mürekkep resim sergisi açtı. 

Çin Jiangsu Üniversitesi Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zhang Qianyuan, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin organize ettiği sergide Geleneksel Çin Sanatlı ile sulu boya tekniğiyle yapılmış 30 eserden oluşan parçasını sanatseverlerle buluşturdu. Serginin açılışında konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Karcıoğlu, Prof. Dr. Qianyuan'ın kendi fakültesi ile Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi arasında bir köprü oluşturarak öğrenci ve öğretim üyesi mübadelesi konusunda talepte bulunduğunu, kendilerinin de önümüzdeki dönemler itibariyle bu tekliği dikkate alacaklarını belirtti. 

Prof. Dr. Qianyuan ise, çok mutlu olduğunu söyleyerek, böyle bir organizasyona sporsorluk yaptığı iÇin Atatürk Üniversitesi yetkililerine teşekkür etti. Qianyuan, "Umuyorum uluslararası anlamda eğitim ve sanatta bu buluşma bir köprü görevi üstlenir." dedi. 

Serginin açılışı sonrası Prof. Dr. Qianyuan, bir öğrencinin portresini sulu boya ile çalıştı. Yaklaşık 5 dakikalık zaman diliminde yapılan çalışma katılanların beğenisini kazandı. Sergide ayrıca, Prof. Dr. Qianyuan, uluslarası bir çalışmasını Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ne hediye etti. 

Prof. Dr. Zhang Qianyuan, bugün öğlenden sonra da Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Anfi Salonu'nda Çağdaş Sanata Açılan Pencere-Uluslararası İstanbul Bienali konulu seminer verecek.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları