loading
close
SON DAKİKALAR

Çıplak arama işkencesi

Çıplak arama işkencesi
Tarih: 23.06.2012 - 11:16
Kategori: Sağlık, Yaşam

İHD, Karataş Cezaevi'nde her gün hak ihlalleri şikâyetleri aldıklarını, çok vahim olayların yaşanabileceğini belirtti...

İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, bölgenin tek kadın cezaevi olan Adana Karataş Kapalı Cezaevi’nde kadınların çıplak aramadan geçirildiğini, cezaevinde kapasitesinin çok üstünde mahkûm bulunduğunu belirtti. Tanrıverdi, “Çok vahim olaylar yaşanabilir. Özellikle kadın milletvekilleri o cezaevinde olanları yerinde incelemeli” dedi.

Tanrıverdi, Karataş Kapalı Cezaevi’nden her gün hak ihlalleri şikâyetlerini aldıklarını söyledi. Tanrıverdi, “10 kişilik koğuşta 22 kadın, 14 kişilik koğuşta 29 kadın kalıyor. Kadın tutuklu ve hükümlüler nöbetleşe uyumak ya da yere yatak sermek zorunda kalıyor. Sular günde yarım saat ile 1 saat arasında akıyor. Her bir koğuşa bir küçük vantilatör düşüyor. Birçok kadın cilt problemi yaşıyor, ama tedavi edilmiyorlar” dedi.

Kadın tutuklu ve hükümlülerin çıplak olarak arandığını ifade eden Tanrıverdi, “Mahkemeye ve hastaneye gidiş gelişlerde ince arama tabir edilen bir arama için kadınlar soyunmaya zorlanıyor. İnce arama zaman zaman koğuş içinde de yapılıyor. Cezaevinin 1., 2. ve 3. müdürleri ile doktoru ve savcısı erkek. Kadın tutuklu ve hükümlüler, erkek idarecilerle iletişim kuramıyor” dedi.

Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları