loading
close
SON DAKİKALAR

Coca Cola'nın Satış Gelirleri 2,7 Milyar TL Oldu

Coca Cola'nın Satış Gelirleri 2,7 Milyar TL Oldu
Tarih: 03.11.2011 - 17:52
Kategori: Ekonomi

Coca Cola İçecek (CCI), 2011 yılının 9 aylık döneminde net satış gelirlerini yüzde 23 artışla 2,7 milyar TL'ye çıkardı.

Coca Cola İçecek (CCI), 2011 yılının 9 aylık döneminde net satış gelirlerini yüzde 23 artışla 2,7 milyar TL'ye çıkardı Coca Cola İçecek (CCI), 2011 yılının 9 aylık döneminde net satış gelirlerini yüzde 23 artışla 2,7 milyar TL'ye çıkardı. 

Türkiye, Pakistan, Orta Asya ve Orta Doğu'da 10 ülkede 20 fabrikası ile faaliyet gösteren Coca-Cola İçecek, 2011'in 3. çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Türkiye ve uluslararası operasyonlarda çift haneli büyümesini devam ettiren Coca Cola İçecek'in Türkiye satış hacmi bu çeyrekte yüzde 10 büyürken, uluslararası operasyonların satış hacmi ise yüzde 26 artış gösterdi. Bu yılın 9 aylık dönemde ise net satış geliri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23 artışla 2,7 milyar TL olan Coca Cola İçecek'in, aynı dönemde yüzde 7 artan faiz, amortisman ve vergi önceki karı (FAVÖK) 429 milyon TL oldu. 

Coca Cola İçecek CEO'su Michael A. O'Neill, 3.çeyrek sonuçlarını değerlendirdi. O'Neill, konsolide satış hacminin yılın 3. çeyreğinde de hem Türkiye hem de uluslararası operasyonlarda çift haneli büyüme göstermesinden memnuniyet duyduğunu belirtti. Türkiye satış hacminin 2010'un 3.çeyreğindeki yüksek büyüme oranının üzerine bu çeyrekte de yüzde 10'luk bir büyüme gösterdiğini belirten O'Neill, sözlerine şöyle devam etti: 

"Satış ve dağıtım sistemimizi sürekli olarak iyileştirmenin ve özellikle Kazakistan'daki tüketici eğiliminin pozitif etkisi ile uluslararası operasyonlarımızda yüzde 26'lık bir büyüme kaydettik. Üçüncü çeyrekteki satış gelirleri büyümesi beklentilerimiz dahilinde olmasına rağmen yüksek girdi maliyetleri brüt marjları etkilemeye devam ederken, kurlardaki dalgalanmalar karlılığı kısmen etkiledi." 

2011'in genelinde, güçlü satış hacmi ve satış geliri artışı kaydetmeye devam edeceklerine inandığını söyleyen O'Neill, Türkiye'deki satış hacmi büyümesinin, yüksek tek haneli ve düşük çift haneli seviyeler arasında gerçekleşmesini beklediklerini vurguladı. Uluslararası operasyonlarda ise orta ve yüksek 10'lu seviyelerde büyüme beklentilerini aşacaklarını söyleyen O'Neill, kurlardaki dalgalanma ve hammadde maliyetlerine değinerek şunları kaydetti: 

"Net satış artışının satış hacmi artışının üzerinde olmaya devam etmesini bekliyoruz. Hammadde maliyetlerindeki artış nedeniyle FAVÖK'teki büyümenin satış geliri büyümesinin üzerinde olmayacağı tahminimizi daha evvel paylaşmıştık. Mutlak FAVÖK büyümesi beklentimizi sürdürmemize rağmen, hammadde maliyetlerindeki artış seviyesine bakıldığında, FAVÖK marjında tüm yıl için 150-200 puanla sınırlı olmak üzere bir daralma bekliyoruz." 

2020 yılı için rotalarını belirlediklerini ifade eden O'Neill, bu süreçte zorluklar ve dalgalanmalar olsa bile güçlü büyüme ivmesini sürdürecek istek ve kapasiteleri olduğunu belirtti

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları