loading
close
SON DAKİKALAR

Çocuk evlerine dindar yapı

Çocuk evlerine dindar yapı
Tarih: 24.07.2012 - 12:05
Kategori: Sağlık, Yaşam

2014'e kadar çocuk yuvası kalmayacak. Uzmanlar kaygılı: Dindar nesil mi yetiştirilecek?...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın devlet korumasındaki çocuklarla ilgili başlattığı “çocuk evleri” projesi, 2014 yılına kadar tamamlanacak. Projeye göre ülke genelindeki bütün çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtları kapatılarak yerine “çocuk evleri” açılacak.

Hükümetin çocuk evi uygulamasını faydalı bulmalarına karşın farklı amaçlarla personel istihdam edildiğini kaydeden Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Başkanı Dr. Çetin Erdolu, “O evlerde nitelikli personel kullanılmadığı gibi sağlanan taşeronlar siyasi kadrolaşmanın bir parçası. Dindar gençlik yaratmayla ilgili girişim söz konusu” dedi.

Bakanlık kararıyla Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki bütün yatılı yetiştirme yurtları, 2014 yılına kadar boşaltılacak. Taciz, tecavüz ve şiddet haberleriyle gündeme gelen yetiştirme yurtlarında kalan kimsesizler, 2 yıl içerisinde apartman veya müstakil dairelerdeki çocuk evlerine yerleştirilecek. 0-18 yaş grubundaki kimsesizler, buralarda 6-8 kişilik evlerde barındırılacak. Temel amacı yetiştirme yurtlarındaki mevcut koğuş sisteminin bırakılıp çocukların ev ortamında, sosyal yaşamdan kopmadan yaşamasının hedeflendiği çocuk evlerinin sayısı şu an 500’ü geçmiş durumda.

Yetiştirme yurtlarının dönüştürüldüğünü kaydeden SES Başkanı Dr. Erdolu, “Çocuk ve sevgi evleri, daha insani şartların olduğu, konforlu barınma yerleridir. Ama burada yapılan değişiklikler kapsamında görüyoruz ki istihdam edilen personelin büyük bölümü yine siyasi kadrolaşmanın bir parçası olan taşeron olacak. Söz konusu evler, bakanlığın teşkilat yapısını düzenleyen KHK ile büyük ölçüde dernek ve vakıflar eliyle desteklenebiliyor. Bizim örgüt olarak illerde gördüğümüz uygulamada, din motifli örgütler buralarla ilişkiye geçiyor. Sonuç olarak burada ideolojik bir tavırla örgütlenme söz konusu. Dindar gençlik yaratmayla ilgili bir girişim söz konusu” dedi.

Sağlık ve sosyal hizmetlerle ilgili eleştirel yorum yaptıklarında karşılarına “Eskisi daha mı iyiydi” sorusunun çıkartıldığını dile getiren Erdolu, şu an atılan adımın bilim dışı olduğunu belirterek “İyi değildi, ama bilerek çökertildi. Tıpkı SSK hastanelerinde sağlığın çökertilmesi gibi. Hizmetin yüzde 50’sini hasta ödüyor. Aynısı şimdi sosyal hizmetler için de yapılmaya çalışılıyor. Devletin ideoloji yapısına uygun gençlik yetiştirilmek isteniyor.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları