loading
close
SON DAKİKALAR

Çocuklar dağa kayak için çıkacak

Çocuklar dağa kayak için çıkacak
Tarih: 12.02.2012 - 20:40
Kategori: Gündem

Bakan Kılıç, Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere tüm illerde gençleri spor tesisleriyle buluşturacağını belirtti, “Birileri dağa, ben spora davet ediyorum. Çocuklar dağa çıkacak ama kayak ve kış sporlarını öğrenmek için” dedi


Hükümet, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi için “gençlik projelerini” uygulamaya sokuyor. Nüfusu 25 binin üzerinde olan ilçeler dahil Doğu ve Güneydoğu’daki tüm illerde gençlik merkezleri açacaklarını söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Hakkâri Valisi dağa kayak merkezi kurmak için destek istedi, verdik. Çocuklar dağa çıkacak ama kayak yapmak için. Birileri dağa davet ediyorsa gençleri, ben de spor salonlarına, atletizme, tenise, kayak yapmaya davet ediyorum” dedi.
“Ben Türküm” diyen Kılıç, “Hakkâri’deki bir Kürt ananın, Şırnak’taki bir babanın çocuğuyla ilgili ızdırabını kendi vicdanında hissetmiyorsan zaten bu makamlar bize haram olsun” diye konuştu.
Kılıç, makamında Milliyet’in sorularını yanıtlarken şu mesajları verdi:
‘SUAT ABİ’ DESİNLER: “Benim hitap ettiğim kitle 30 yaş altı. Tabii ki onların aileleriyle çok muhatap olacağız ama bakan abi olacak. Bakan Bey değil, Suat abi. Bana müsteşarım, il müdürüm ‘sayın bakanım’ diyebilir ama hitap ettiğim kitleler gençler, öğrenciler bana ‘abi’ desinler, ben onların Suat abisiyim.”
BEN DE KÖYLÜYÜM: “Anadolu’dan gelen çocuklar daha ziyade kırsal kesimden, ilçelerden, beldelerden geliyor. Özgüven problemi, şehir hayatına adaptasyon problemi yaşıyorlar. Hepimiz yaşadık. Ben de köylüyüm, ben de ilkokulu köyde okudum. Bunu ben de yaşadım. Ankara’ya ilk kez 18 yaşında geldim. Ama benim çocuklarım Ankara’da doğdu, büyüdü. Şimdi onların hayat renkliliği ile bizim kuşağımızın renkliliği bir değil. Robert Koleji mezunu değilim. Bu imkânlara bizler sahip olamadık. Dolayısıyla Anadolu’nun bağrından kalkıp şehre gelen kız ve delikanlılarımıza yurtlarında ve üniversitelerinde gençlik merkezlerinde; beden dili, etkili hitabet, etkili iletişim, yönetim becerisi, liderlik gibi başlıklarda eğitim vereceğiz.”
SANATÇI GÖTÜRECEĞİZ: “Güneydoğu’daki yurtlar, sosyal donatı merkezleri ve üniversite ortamlarına ünlü sanatçı, akademisyon, sporcu götüreceğiz. Kimi götüreceğimizi de gençlere sorarak yapacağız.”
GENÇLİK MERKEZİ HEDEFİ: “Çocukların, sokağa, park, bahçelere kalan, aile ortamına kalan zamanlarına talibiz. Biz işte gençlik merkezlerinde o zamanların üzerine çalışacağız, yoğunlaşacağız. Bakanlığımızın 4 yıl içinde hedefi, gençlik ve kültür merkezlerini 81 ilde açmak. Şu anda çok az. 7-8 tane prototip örnekler var. Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerimizde de 25 binin nüfusunun üzerinde olan ilçelerimizde dahi birer tane merkez açacağı. Batıda ise 100 bin nüfus sınırının üzerinde olan ilçelerde olacak.”
BOŞ ZAMANI TERÖR ÖRGÜTÜ DOLDURUYOR: “Doğu ve Güneydoğu’ya özel ilgi göstereceğiz. Çünkü, çocuklarımızın Doğu ve Güneydoğu’da boş olan faaliyetlerini maalesef yasadışı akımlar, bölücü örgüt sempatizanı çevreler doldurmaya gayret ediyor. Oysa, bu çocuklar bizim çocuklarımız. Diyarbakır’daki Kürt bir anne babanın evladıyla, benim evladımın ikbali aynı gemide tayin edilmiş bir kadere göre şekillenecek ve şekilleniyor da zaten. Biz bu çağdaş imkânlarla buluşturalım, tanıştıralım ondan sonra onlar neye karar vereceklerse versinler. Fırsat eşitliğin sağlayacağız.”
DAĞA KAYAĞA ÇIKACAKLAR: “Ankara’daki, İstanbul’daki fırsatlardan o çocuklar gelip yararlanamıyor. Bölgedeki valilerin heyecanı var. Hakkâri Valisi geçenlerde aradı, ‘Hakkâri’de bir kayak merkezi inşa etmek istiyoruz, çalışmalara da başladık, bize katkınız olur mu?’ diye sordu. Bakanlığın bütün imkanları feda olsun, yeter ki sen Hakkâri’de kayak merkezini kuracak aktiviteyi geliştir, devam et. 300 milyar tutan elektrik alt yapısına destek sağlayacak. Çocuklar dağa çıkacak ama kayak yapmak için, kış sporlarını öğrenmek için. Belki şampiyonlar kazandırmak için. Birileri dağa davet ediyorsa gençleri, ben de spor salonlarına, atletizme, tenise, kayak yapmaya davet ediyorum. Hele bir de güvenlik riskleri bölgede sona erebilirse. Elbette ki çok daha güzel şeyler olacak.”
BU MAKAM HARAM OLSUN: “Ben kendim Türküm. Aile bireyleri arasında hiç Kürt yok. Ama Kürt bir anne babanın evladıyla ilgili kaygıları benim vicdani kaygılarım haline gelmiyorsa bu makamlar bize haram olur. Hakkâri’deki bir ananın, Şırnak’taki bir babanın çocuğuyla ilgili ızdırabını kendi vicdanında hissetmiyorsan zaten bu makamlar bize haram olsun. Onun için doğu, batı, kuzey güney ayrımı yapmaksızın Türkiye’yi adeta ilmek ilmek çok yönlü bir şekilde kurgulamaya, kuşatmaya gayret edeceğiz.”

 

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları