loading
close
SON DAKİKALAR

Çocuklar 'Küresel İklim Grevi'nde: 'Artık biz çocukları dinlemelisiniz'

Çocuklar 'Küresel İklim Grevi'nde: 'Artık biz çocukları dinlemelisiniz'
Tarih: 20.09.2019 - 17:10
Kategori: Gündem

İklim aktivistleri Küresel İklim Grevi için bütün dünyayla birlikte Türkiye'de de toplandı. Türkiye'deki grevler İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla gibi pek çok şehirde gerçekleşiyor.

Türkiye'de 15 farklı yerde yapılan grevlerden biri olan İstanbul Yoğurtçu Parkı toplanması için aktivistler Kadıköy rıhtımında bir araya geldi.

Kadıköy'de toplanan genç aktivistler "Bilimin arkasında birleş" pankartı açtı.

Grevin gerçekleşeceği Yoğurtçu Parkı'ndan önce genç iklim aktivistlerinden Atlas Sarrafoğlu, Kadıköy Rıhtım'da bir basın açıklaması yaptı. Sarrafoğlu şunları söyledi: "Bugün büyükler de bizlere destek veriyor. Artık hep büyükler hem küçükler iklim grevlerine başlıyoruz. 15 Mart'ta yetişkinler de vardı ama sadece izleyiciydiler. Şimdi artık bir parçasısınız. Artık ona göre hareket etmelisiniz, kavga etmeyi bitirmelisiniz, artık bir araya gelmelisiniz. En önemlisi biz çocukları dinlemelisiniz. Kurtaracak bir gezegenimiz var. Biz de artık okula gidelim. Keyif aldığımız için okulu kırmıyoruz."

"Gezegenimiz yanıyor. Birçok şehir sular altında kalıyor, insanlar evlerini terk ediyor. Yakında bizim de neslimiz tükenecek. Artık bunu anlayın. Artık hayatınız değişti. Ben de sizin gibi korkuyorum zehirli yağmurlardan. Ama yağmurların neden zehirli olduğunu bilmek istiyorum."

Basın açıklamalarının ardından aktivistler Yoğurtçu Parkı'na yürüdü.

Başkent Ankara'da genç iklim aktivistleri "Gezegenimiz Geleceğimizdir" pankartı açarak toplandı.

İzmir'de aktivistler Alsancak'da toplandı. Hareketi başlatan Greta Thunberg de Twitter hesabından İzmir'in grevini paylaştı.

Küresel İklim Grevi, 16 yaşındaki Greta Thunberg tarafından başlatılan ve dünya çapında öğrencilerin katılarak büyüttüğü bir eylem olarak 3'üncü kez gerçekleşiyor. Bu grev 23 Eylül'de gerçekleşecek Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi öncesi olarak belirlendi. İklim grevleri Türkiye dahil 139 ülkede gerçekleşecek. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da küresel iklim greviyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Yavaş, "Tüm dünyayla aynı anda başlayan ve ülkemizde de büyük ses getiren Küresel İklim Grevi’ni geleceğimiz adına çok olumlu buluyorum. Bugün @gretathunberg sayesinde tüm dünya "Global İklim Krizi"nin farkında. Dünyamızı ve geleceğimizi çocuklarımızla birlikte koruyacağız" dedi.

 

Kaynak : T24-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları