loading
close
SON DAKİKALAR

Çocuklarınızla doğada yapabileceğiniz en iyi 10 bahar aktivitesi

Çocuklarınızla doğada yapabileceğiniz en iyi 10 bahar aktivitesi
Tarih: 27.03.2017 - 15:31
Kategori: Seyahat

Doğanın uyanışına çocuğunuzla beraber tanık olup güzel vakit geçirmeye ne dersiniz? Yapacağınız birbirinden farklı aktivitelerle bir yandan eğlenip diğer yandan da çocuğunuzla olan ilişkinizi güçlendirebilirsiniz.

At biniciliğinden, kamp yapmaya, tırmanıştan paintball’a kadar en iyi seçenekler şöyle:

YEDİGÖLLER’DE KAMP / BOLU

Canlanan doğayla birlikte harika manzaralar sunan birbirinden güzel yedi gölün kenarlarında kamp yapın. Park içerisinde bir kamp tesisi yok ancak çadır başına 15 TL ödeyerek konaklama yapabiliyorsunuz. Çadırınızı yanınızda götürüp ormanın içerisinde fotoğraflar çekin ve trekking yapın. 

BELGRAD ORMANI / İSTANBUL

Şehirden uzaklaşmak istemiyorsanız bu öneri tam sizlere göre. İstanbul’un en önemli doğal güzelliklerinden olan ormanda ister 6.5 km’lik parkurda yürüyüş yapın isterseniz de sekiz km’lik özel parkurda doyasıya pedal çevirin. 

GEYİKBAYIRI’NDA KAYA TIRMANIŞI / ANTALYA

Avrupalı ve Türk kaya tırmanışçılarının gözdesi olan dünyaca ünlü bölgede yüzlerce boltlu tırmanış rotası var. Her yaştan çocuğa tırmanış eğitimi verilen Geyikbayırı’nda dağcılığa ilk adımı birlikte atın. Sinan Çakmak, “Ayrıca burası Olimpos, Tahtalıdağı ve Saklıkent gibi çok sayıda güzel yere yakın” diyor.

MONKEYPARK / İZMİR

13 adet çeşitli zorluk derecelerinden oluşan ‘hirope parkuru’, 4-10 yaş çocuklara uygun ‘Low rope’, tırmanma duvarı ve doğada hayatta kalma eğitiminin verildiği ‘Survival’ gibi yapacak çok şey var. Gelmişken mutlaka 12 metre yükseklikten 150 metre boyunca uçma hissini yaşatan ‘Flyfox’ deneyimini yaşayın.

FORESTANBUL / İSTANBUL

Ormanın içerisinde kurulan parkta her yaştan çocuğa ve yetişkine göre yedi farklı aktivite seçeneği var. Tarzan gibi tırmanıp, atlayacağınız Macera Parkı’ndan, Dev Salıncağa Paintball’dan, Go Kart ve Zipline’nın eğlencesine kaptırıp vaktin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

FARUK YALÇIN HAYVANLAR ALEMİ / KOCAELİ

Havalarda ısınmaya başlamışken ailecek hayvanat bahçesine gidip çocuğunuzla hayvanlar alemini keşfedin. Kahkahaya boğan maymunlardan pembe flamingolara papağanlardan dev timsahlara kadar 286 türde hayvan ve 600 türde bitki var.

B. EQUINE BİNİCİLİK / İZMİR

Türkiye’nin sayılı binicilik tesislerinden olan kulüpte çocuğunuzla birlikte binicilik eğitimi alabilirsiniz. Aynur Tartan, “Ata heves edin ya da etmeyin ama ne yapın edin B. Equine’a gidin. Tesis, özellikle çocuklar için şahane” yorumunu yapıyor. Çocuğunuzun içindeki sporcuyu, biniciyi keşfedin.

DURUSU / İSTANBUL

Terkos Gölü’nün kenarında yer alan Durusu, piknik yapmak ve göl kenarındaki düzlüklerde konuşlanmış binlerce leyleği seyretmek için mutlaka gidilmesi gereken bir yer. Ediz Pekinli kuş gözlemine çıkmadan önce İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çıkan ‘Genç Kuş Gözlemcisinin El Kitabı’ başlangıç için tavsiye ediyor. 

ESES KARTING & PAINTBALL / ESKİŞEHİR

Sadece çocuğunuzla değil ailecek ve arkadaşlarla gidip saatlerce eğlenebileceğiniz bir yer. Dilerseniz takımlarınızı kurup stratejinizi belirleyip paintball alanında birbirinize meydan okuyun. Veya karting alanında doyasıya yarışın. 

DAĞ BİSİKLETİ / ANKARA

Ömür Kurt, “Bisiklete binmek hem çocuklara hem de size çok iyi gelecek” diyor. Eğimli rotalarıyla doğayı keşfedeceğiniz Kızılcahamam ve Gölbaşı akla ilk gelen rotalar. 

Hürriyet Seyahat

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları