loading
close
SON DAKİKALAR

'Çok çekingenim'

'Çok çekingenim'
Tarih: 11.02.2012 - 23:08
Kategori: Magazin

'Avrupa Yakası'ndan sonra ekrandan uzak kalan Gülse Birsel yeni sitcom'u 'Yalan Dünya' ile hem senaryo yazarı hem de oyuncu olarak evlerimize iddialı bir dönüş yapacak

Bu kez Cihangir’de geçen bir hikayenin anlatıldığı ‘Yalan Dünya’nın hazırlıkları sürüyor. Gülse Birsel, InStyle Dergisi’ne özel hayatını, ilham kaynaklarını, yeni dizisini, kariyerini anlattı...

Çocukken komik miydin?

Evet ama bu en küçük çocuk olmakla da ilgili. Abim benden 15 yaş, ablam 13 yaş büyük. Ben kaza kurşunuyum. Herkes hep “Hadi şimdi şunu yap, şimdi şarkı söyle” derlerdi. Ben de bayılıyordum. Ortaokul ve lise boyunca oyuncu olacağımdan emindim. 

Nişantaşı’nda bir apartmanda yaşıyor ve yazıyorsun. Ama ülkendeki insanları çok iyi tanıyor olmalısın ki Türkiye’de bu kadar sevilen işlere imza atabiliyorsun.

Bana en çok sorulan şey; “Nereden tanıyorsunuz bu insanları?” Aslında onları hepimiz tanıyoruz. İstanbul gibi bir yerde steril yaşama imkanın yok ki.

“Yapımcılardan özür dilerim” 

 “Ben de bunu yapabilirim” fikri ne zaman doğdu?

Amerika’da senaryo okudum. İlk kez orada becerebileceğimi düşündüm. Ama Türkiye’ye döndüğümde gazeteciliğe devam ettim. Sonra atv Haber’e girdim. Üç ay boyunca akşam 9, sabah 9 dış haberler editörlüğünü yaptım. Vücut olarak bittiğim bir dönemdi. Dergiler çıkarırken televizyonda da bir komedi programının sunuculuğunu üstlendim. 

Komik kadın sence nasıldır? Dikkat çeker mi cazip olur mu seksi olur mu? 

Komikliğin, cazibe ve seksapelle ilgili bir avantaj olduğunu sanmıyorum. Kadında dezavantaj bile olabilir. Hatta komiklik, seksapelden götürebilir. 

Peki normal hayatında komik misin?

Birçok arkadaşım “Televizyondakinden daha komiksin” diyor. Kolay samimi olmam, onu da insanlar genelde mesafe olarak algılar. Çok çekingenim. Yakın arkadaşlarımla birlikte olduğum zamanlar hariç espriler yapan, hikayeler anlatan biri değilim. 

Bunca yoğunlukta özel hayatın?.. 

Çoğu kişi için yazmak çok zaman alır ama ben 19 yaşımda başladığım için, söylemesi ayıp, çok hızlı ve kolay yazıyorum. Çok para aldığım yapımcılardan özür dilerim. Sonuçta her şeye ayıracak zamanım var.

‘Yeni dizi başka bir hikaye’ 

Ocakta yeni dizi ‘Yalan Dünya’ başlayacak. Cihangir’i merkez alıyor. Cihangir’de bir ofis de tuttun. Niye olayın geçtiği yerde konuşlandın? 

Ne yaşarsan onu yazarsın aslında. Kendi deneyimlerim doğrultusunda ‘Avrupa Yakası’nda dergi vardı. 4-5 yılımı da Cihangir’de geçirdiğim için ‘Yalan Dünya’da mekan burası oldu. Bir kadın-erkek hikayesi düşünüyordum, buraya taşıdım. Bir günde de yazıya dökmeye başladım. Oyuncular: Altan Erkekli, Füsun Demirel, Beyazıt Öztürk, Olgun Şimşek, Hasibe Eren, Sarp Apak, Nihal Yalçın, Bartu Küçükçağlayan. Ve ben. 

‘Avrupa Yakası’ gibi başarılı bir projenin baskısı var mı üzerinde? 

Tabii. Ama bu başka bir hikaye. Sokakta bana “Burhan Abi var mı bu dizide?” diye soruyorlar. “Bu başka bir yerde, başka insanlarla geçen, bambaşka bir hikaye” diyorum.

‘Korkunç yemek yiyorum’ 

Güzellikle ilgili sırların... 

Yaşı benden büyük olup da çok iyi duran birkaç oyuncu arkadaşım var. Onların ağzından kerpetenle laf almaya çalışıyorum. Sanırım bu, tüm kadınların yemin ettiği uluslararası bir konu. Kimse iki çift sır vermiyor. “Hiçbir şey yaptırmadım, hiçbir şey kullanmıyorum...” Yeter artık, bitsin bu dönem. Adresleri, telefonları, bilgileri, her şeyi paylaşalım bu konularla ilgili. Ama benim paylaşabileceğim bir durum gerçekten yok. Ayda bir, 20 dakika düzenli sporum var. Ailenin genlerinden başka bir şey olamaz, çünkü korkunç yemek yiyorum. Tek değişikliğim, benimi aldırmış olmam. O, estetik müdahale sayılabilir. 

Balık burcu dendiğinde herkes durup “Hııı, duygusal” der ya, sende o durum pek yok.

Kolay ağlamam, alıngan değilimdir ama yine de hassas bir insanım. Hayatla baş edebilen bir tipim. Gerçi hayat da bana çok merhametli davranıyor. 

İstanbul’dan kaçmak isteyince nereye gidersin?

Bodrum ve Londra’yı seviyorum.

‘Modadan hiç anlamam’ 

Her kadın alışveriş yapmayı sever, sen de hep şıksın. 

Hayır, şık değilim. Bu konuda da sırlar veremeyeceğim, çünkü hiç anlamıyorum. Bir kursu olsa gideceğim, o kadar söyleyeyim. O kadar yıl moda dergisi çıkardım, tek öğrendiğim şey, risksiz parçaları seçiyor olmam. Kombin yapabilmek ayrı bir göz, ayrı bir yetenek. Benim yapabildiğim bir şey değil. Bir sürü şey alırım, bir bakarım hepsi birbirinden bağımsız, öylece duruyor dolapta... Giyinmeye vakit harcamayı sevmiyorum. 

Modada hangi dönemi seviyorsun? 

70’leri. Kendimi iyi hissetmem için yeni dizide de canlandırdığım karakterin tarzı da biraz bohem ve 70’ler olacak.

‘Komedi için keyfin yerinde olacak’

 Normalde gülmediğin ama oyunculuk yaparken güldüğün insanlar var mı? 

Komedyenler normalde gülmez. Her cümleyi bir espriyle doldurayım da gülelim çabasında olan komedyen tanımıyorum. Tam tersi, komik olan bankacı arkadaşlarım var. 

Huzurluyken mi huzursuzken mi ilham bulursun?

Komedi için keyfin yerinde olacak. Mesela en zorlandığım dönem ‘Avrupa Yakası’nın son 12 bölümüdür. Gazanfer Özcan’ı ani ve beklenmedik şekilde kaybettik. Hepimizin yüzünden düşen bin parça, yorgunuz, ruh halimiz felaket... O halde 12 bölüm yaptık.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları