loading
close
SON DAKİKALAR

Çöp Kokusu Maçı İptal Ettirdi!

Çöp Kokusu Maçı İptal Ettirdi!
Tarih: 25.03.2012 - 17:39
Kategori: Yerel

Rize 2'nci Amatör Küme'de oynanan mücadele ilginç bir olaya sahne oldu...

Çaykent Stadı’nda bugün saat 13.00’de Salarhaspor ile Çayeli Haytef takımları arasında oynanması gereken karşılaşma için futbolcular sahaya çıktı. Ancak, stadın yan tarafında bulunan eski çöp toplama alanından gelen kötü koku nedeniyle maçın orta hakemi Osman Tüfekçi, maçı tatil ettiğini açıkladı. Bu karar üzerine futbolcular soyunma odasına gitti.

Stada gelen Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) yetkilileri incelemelerde bulundu ve hakem Osman Tüfekçi’den bilgi aldı. Salarhaspor Futbol Kulübü Başkanı Bünyamin Arslan, çöpün ağır kokusu nedeniyle maçın iptal edildiğini belirterek, "Stad yanındaki araziye daha önce çöp dökülüyordu. Çöplerin bir bölümünün üzeri kapatılmıştı. Ancak bugün hava sıcak olunca açıkta kalan çöplerden aşırı bir koku yayıldı. Bu nedenle maç iptal edildi" dedi. Salarhaspor takım kaptanı Ali İhsan Kabil ise, şöyle dedi:

"Çok ağır bir koku vardı. Rüzgarın etkisiyle koku çevreye yayıldı. Çöplerin üzerinin örtülmesini istiyoruz. Başka sahada top oynamak istemiyoruz."

Salarhasporlu futbolcu Olcay Bakır da, "Akadaşlarla maça hazırlıklı geldik. Ama yoğun koku nedeniyle maç iptal oldu. Hakeme iptal konusunda hak verdik. İnşallah bu sorun çözülür ve sahamızda rahatça maç oynarız" diye konuştu.

Bu arada stat yanındaki çöp birikintileri nedeniyle martılar da sahaya dadandı. Saha içerisindeki martı tüylerinin kendilerini rahatsız ettiğini belirten Salarhasporlu futbolcular, "Çöpler nedeniyle gelen martılar sahaya tüylerini bırakıyor. Bu tüyler geçenlerde bir arkadaşımızın ağzına kaçtı. Bu durum bizi rahatsız ediyor" dedi.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Rize Şube Başkanı Gafur Bayrak, çöp kokusundan dolayı maçın iptal edildiğini öğrendiklerini belirterek, "Bu çok üzücü bir olay. Bu güzel tesislerin yanına bu çirkinlik olacak şey değil. İnanılmaz bir koku var. Hakem de haklı olarak maçı iptal etti. Bu gençlerin burada spor yapma şansı yok. Hakemin kararını doğru buluyoruz" diye konuştu.

Rize Belediyesi ekipleri çöplerin üzerini kapatmak için çalışma başlattı. Söz konusu alana bir süre öncesine kadar Rize Belediyesi tarafından çöp döküldüğü ancak bir süreden bu yana çöplerin Trabzon’un Çamburnu Beldesi’ndeki bölgesel katı atık toplama tesisine gönderildiği ifade edildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları