loading
close
SON DAKİKALAR

Çöp Yığınının İçinde Kadınlar

Çöp Yığınının İçinde Kadınlar
Tarih: 07.03.2015 - 18:17
Kategori: Gündem

Bakırköy Belediye Tiyatroları Sanatçıları, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla farklı bir etkinliğe imza atarak Bakırköy Cumhuriyet(Özgürlük) Meydanı’nda çöp yığınının içinde tiyatral gösteri yapacak.

Bakırköy Basın-Halkla İlişkiler Müdürlüğü organizasyonuyla Bakırköy Belediye Tiyatroları Sanatçıları, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla farklı bir etkinliğe imza atarak Bakırköy Cumhuriyet(Özgürlük) Meydanı’nda çöp yığınının içinde tiyatral gösteri yapacak.

AYLA ALGAN DA ETKİNLİKTE

Duayen sinema, tiyatro ve ses sanatçısı, oyuncu eğitim koçu Ayla Algan’ın da yer alacağı gösteride beyaz giyen kadınlar kirletilmiş dünyayı temsil eden çöp yığınının içinde; kimi dayak yüzünden hissettiği acılarla inleyecek, kimi yavrusuna ninni söyleyecek, kimi de çaresizlik içinde uzanacak bir el bekleyecek. Ayla Algan da bu esnada fonda Ruhi Su şarkıları eşliğinde şiir okuyacak, insan hakları beyannamesini söyleyecek.

Gösteri de bulunan erkek sanatçılar ise ; makyajlı ağlayan suratları ile kadınlara yaklaşacak ve çöpler arasına atılmış kadına şiddet haberlerini okuyup kadınlara yardım etmeye çalışacaklar.

SUSMA

Gösterinin son bölümünde de Ayla Algan, Meydan’da toplanacak binlerce kadınla beraber ; kadınlara haklarını öğrenmeleri ve aramaları için seslenerek, ”SUSMA” diyecek.

BAŞKAN KERİMOĞLU,”BEYAZLARINIZI GİYİN”

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu tüm kadınlara çağrıda bulunarak,” Farkındalık yaratmak ve kadına şiddete son demek için bütün kadınlarımızı beyaz elbiselerini, tişörtlerini, montlarını giyerek etkinliğimize bekliyorum” dedi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları