loading
close
SON DAKİKALAR

Çorlu tren faciasında hayatını kaybeden ve yaralıların ailelerinden 'adalet' çağrısı

Çorlu tren faciasında hayatını kaybeden ve yaralıların ailelerinden 'adalet' çağrısı
Tarih: 18.04.2019 - 17:05
Kategori: Gündem

Çorlu'da 8 Temmuz 2018'de meydana gelen tren faciasına ilişkin dava 3 Temmuz'da görülecek. Faciada hayatını kaybedenlerin aileleri, 3 Temmuz'da görülecek davada sorumluların cezalandırılması için çağrıda bulundu.

Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Çorlu Cumhuriyet Savcısı Galip Yılmaz Özkurşun tarafından hazırlanan iddianame üzerindeki incelemesini tamamlamış, "kazanın meydana gelmesinde asli kusurlu" bulunan TCDD 1. Bölge Müdürlüğü Halkalı 14. Demir Yolu Bakım Müdürlüğü Demir Yolu Bakım Müdürü Turgut Kurt, Çerkezköy 143 Yol Bakım Şefliği Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, Köprüler Şefi Çetin Yıldırım ve Hat Bakım Onarım Memuru Celaleddin Çabuk hakkında "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan hazırlanan iddianameyi 5 Mart'ta kabul etmişti. 

Tren faciasının ilk duruşmasının 3 Temmuz'da saat 10.00'da gerçekleşeceği duyurulmuştu. Tren kazasında hayatını kayben ve yaralıların aileleri 3 Temmuz'da gerçekleşecek olan davada sorumluların cezalandırılması için çağrıda bulundular. Tren kazasında hayatını kaybedenlerin ve yaralıların aileleri,  19 Nisan 2019 Cuma gününden itibaren dava günü olan 3 Temmuz'a kadar her gün Çorlu Adliyesi önünde toplanılması çağrısında bulundu.  

Tren faciasında hayatını kaybeden ve yaralıların ailelerinin sosyal medya hesabından sorumluların cezalandırılmasına ilişkin paylaşımları şöyle:

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları