loading
close
SON DAKİKALAR

Çorlu tren faciasında hayatını kaybedenlerin aileleri #AdaletNöbeti için Çerkezköy'deydi

Çorlu tren faciasında hayatını kaybedenlerin aileleri #AdaletNöbeti için Çerkezköy'deydi
Tarih: 26.05.2019 - 16:21
Kategori: Gündem

Çorlu'daki tren katliamında hayatını yitirenlerin aileleri adalet arayışını bugün Çerkezköy Belediye önünde basın açıklaması yaparak sürdürdü.

8 Temmuz 2018'de Uzunköprü-İstanbul seferini yapan tren, Uzunköprüden kalkmış ve tren Çorlu'da menfezin altının boşalması tern yolu güzargahının kontrollernin yapılmaması gibi birçok ihmal nedeniyle devrilmişti. Olayda 24 yurttaş olay günü 1 vatandaşımız da daha sonra hastanede hayatını kaybetti. Kazada çok sayıda yaralı ve sakat kalmış vatandaşımız var...

Çorlu tren katliamında yakınlarını kaybedenlerin yakınları yasal süreçin ağır ilerlemesi ve olayın üzerinden 10 ay geçmesine rağmen, Çorlu tren faciasında ihmali ve sorumluluğu bulunanlar hakkında işlem yapılmaması, sadece 4 kişi hakkında dava açılması üzerine 19 Nisan'dan itibaren Çorlu Adliyesi önünde hafta içi her gün 'Adalet Nöbeti' tutmaya başlamışlardı.

Aileler daha önce 'Adalet Nöbeti'ni her hafta tren güzargahında bulunan farklı ilçelerde yapacaklarını duyurmuşlardı. İlkini trenin kalktığı Uzunköprü'de, ikincisini İstanbul Sirkeci Garı'nda gerçekleştirmişlerdi. 

Adalet Nöbeti'nin üçüncüsü de bugün Çerkezköy Belediye önünde gerçekleştirildi. 

Uzunköprü Belediye başkanı Özlem Becan kazanın ilk gününden beri aileler ile birlikte Adalet arayışını sürdüren isimlerden birisi. Becan bu hafta Çerkezköy belediye önünde nöbet tutan aileleri yine  yalnız bırakmadı.

 

 

Bugünkü Adalet Nöbetinde #ÇorluTrenKatliamıAileleri şu açıklamayı yaptılar;

"Bundan yaklaşık on ay önce anamız, babamız, eşimiz, çocuklarımız, kardeşlerimiz devletin demiryollarında devletin trenin altında kalarak can verdi, yüzlercemiz yaralandı. Elim kaza dediler... On ay boyunca sesimizi çıkarmadan adliyelerde hakimlerden, savcılarından, bilirkişilerden medet umduk acımızı bir az olsun hafifletsinler diye, bir daha böyle katliamlar olmasın diye, suçlular açığa çıkarılsın diye... On ay sonunda savcı bula bula bu katliamda sorumluluğu bulunan şirketlerden birinin yönetim kurulu üyesini ve soruşturmanın yürütüldüğü şirketlerden birinin danışmanını bilirkişi diye karşımıza çıkardı. Bu bilirkişiler de 25 canın sorumlusu diye küçücük görevleri olan dört kişiyi gösterdiler ve bunu kabul etmemizi istediler, istiyorlar... Yetkilileri de ayrı soruşturuyoruz dediler... On ayın sonunda gözümüzün içine baka baka bize yalan söylediler, sürekli bizi oyaladılar... Ne soruşturdukları bir yetkili var, ne de gerçek suçluları ortaya çıkarma dertleri var.

Bu olayda canlarını yitirmiş aileler olarak artık yeter diyoruz. Oyalamalara, kandırmalara karnımız tok. Başta Ulaştırma Bakanı, TCDD Genel Müdürü, bürokratlar ve üst yöneticiler olmak üzere birçok kişinin sorumluluğu vardır. Gerçek sorumlular bulunana kadar, suçlulara hak ettikleri cezalar verilene kadar adliyede, sokakta, meydanlarda, sesimizi duyurabildiğimiz her yerde bu adaletsizliği teşhir edeceğiz. Bu hukuksuzluğa izin vermeyeceğiz. Bu adaletsizliği kabul etmeyen milyonlarca insanın yanımızda bizimle birlikte olduğunu biliyoruz. Bu adaletsizliğin ve kayırmacılığın sizleri de en az bizim kadar öfkelendirdiğini biliyoruz. Bizleri acılarımız bir araya getirdi. Sizlerle acılarımızla değil dayanışma için, güvenli demiryolları için, adaletli bir ülke için, daha güzel bir Türkiye için bir araya gelmek istiyoruz. Hepinizi sesimize ses katmaya, bulunduğunuz her yerde ve her şekilde destek olmanızı ses vermenizi istiyoruz. Gerçek suçluların ancak bu şekilde açığa çıkarılacağını biliyoruz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları