loading
close
SON DAKİKALAR

Çorlu tren faciasında hayatını kaybedenlerin aileleri yargılanıyor!

Çorlu tren faciasında hayatını kaybedenlerin aileleri yargılanıyor!
Tarih: 27.02.2020 - 13:02
Kategori: Gündem

Çorlu’daki tren kazasında yaşamını yitirenlerin yakınlarının “Toplantı ve gösteri yürüyüşünde görevlendirilenlerin görevlerini yapmalarına engel olma” gerekçesiyle 4 Mart Çarşamba günü Ankara 50. Asliye Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanacak.

Çorlu’da 8 Temmuz 2018 tarihinde 25 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasında yakınlarını kaybedenler ve yaralananlar 12 Haziran 2019’da Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde ‘Adalet Nöbeti’ tutmak istedi. AYM önündeki açıklamaya izin vermek istemeyen polis aileleri darp etmişti. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı AYM önünde yaşananların ardından Çorlu’daki kazada yakınlarını kaybeden Hüseyin Şahin, İsmail Kartal, Mısra Öz Sel; mağdur avukatları Selvi Yüzbaşıoğlu, Mürsel Ünder ve Gökmen Yeşil ile eylemcilerden Bülent Arı hakkında iddianame hazırladı. Savcılık polislerin şikayeti sonrası yürüttüğü soruşturmanın ardından Çorlulu ailelerin ve avukatların, “Toplantı ve gösteri yürüyüşünde görevlendirilenlerin görevlerini yapmalarına engel olma” suçunu işledikleri gerekçesiyle hazırlanan iddianameyi Ankara Asliye Ceza Mahkemesi’ne göndermişti. 

Çorlu’daki tren kazasında yaşamını yitirenlerin aileleri ve avukatlarının “Toplantı ve gösteri yürüyüşünde görevlendirilenlerin görevlerini yapmalarına engel olma” gerekçesiyle yargılanacağı dava  4 Mart Çarşamba günü saat 10.30'da başlayacak. 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları