loading
close
SON DAKİKALAR

Çorlu tren faciasında kızları Sena'yı kaybeden Gürkan ve Aysun Köse, facianın yaşandığı gün duruşmaya çağrıldı: 'Bu bir vicdansızlıktır!'

Çorlu tren faciasında kızları Sena'yı kaybeden Gürkan ve Aysun Köse, facianın yaşandığı gün duruşmaya çağrıldı: 'Bu bir vicdansızlıktır!'
Tarih: 18.05.2019 - 11:49
Kategori: Yurt

İlk duruşması 3 Temmuz'da başlayacak olan Çorlu tren faciası davasında, faciada 16 yaşındaki kızları Sena Köse'yi kaybeden Gürkan Köse ve Aysun Köse'ye 8 Temmuz'da duruşma günü verildi. Acılı aile, kızlarını kaybettikleri gün duruşma tarihi verilmesine tepki gösterdi.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018 tarihinde, 25 kişinin hayatını kaybettiği ve 328 kişinin yaralandığı tren faciası davasında, 4 TCDD personeli “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçlamasıyla 3 Temmuz 2019 tarihinde hakim karşısına çıkacak.

Faciada 16 yaşındaki kızları Sena Köse'yi kaybeden Gürkan Köse ve Aysun Köse'ye 8 Temmuz'da duruşma günü verildi.

Duruma tepki gösteren Gürkan Köse, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "3 Temmuz 2019 ilk duruşma başlayacak! 8 Temmuz 2019'da "şikayetçi misiniz" diye adliyeye çağırıyorlar! Hem eşime hem bana gelen yazıda. Hep diyoruz ya bizim aklımızla dalga geçiyorlar. Nerede adalet, nerede vicdan?" dedi.

Anne Aysun Köse de tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Hangi vicdanla bana 8 Temmuz'da duruşma günü verilmiş. Bana, evladını 8 Temmuz'da kaybetmiş bir insana, bu soru olay günü sorulacak: 
Şikayetçi misin? Siz ne derdiniz?"

"Çorlu katliamının gaddarlığına son verin!"

Faciada 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel'i kaybeden Mısra Öz Sel de olaya tepki gösterdi. Mısra Öz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu bir vicdansızlıktır! Bu bir gaddarlıktır! Çorlu katliamının yıl dönümünde evladını kaybeden bir anneyi ifadeye çağırıp “Şikayetçi misin?” diye soramazsınız! Çorlu katliamının gaddarlığına son verin!" ifadelerini kullandı.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları