loading
close
SON DAKİKALAR

Çorlu tren faciasının 1. yıl dönümünde CHP ve İYİ Partili vekillerden tepki: 25 can için adalet arıyoruz

Çorlu tren faciasının 1. yıl dönümünde CHP ve İYİ Partili vekillerden tepki: 25 can için adalet arıyoruz
Tarih: 10.07.2019 - 11:05
Kategori: Gündem

Çorlu tren faciasının üzerinden 1 yıl geçti. Sorumlular henüz yargı karşısına çıkarılmazken facianın yıl dönümünde CHP ve İYİ Partili vekiller araştırma önergelerinin reddedilmesine, ve adalet arayışındaki ailelere yapılan muameleye tepki gösterdi.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur geçtiğimiz yıl verdiği araştırma önergesinin reddedildiğini hatırlatarak, "Çorlu tren kazasının 1. yılında verdiğimiz Araştırma Önergemizin gerekçesini sundum. Mahkûm ettiğiniz vicdanlarımızı ve acılı ailelerin bitmek bilmeyen yasını gelin rahatlatalım. Sonuç; AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi!" notuyla Twitter hesabından paylaştı. 

Cesur Meclis'te yaptığı konuşmada, "İYİ Parti olarak 24 Temmuz 2018'de Çorlu tren kazasının araştırılması için bir önerge verdiklerini belirterek, "Bu önergemiz kabul edilip komisyon kurulmuş olsaydı belki de Ankara'da 13 Aralık 2018'de bir büyük faciayla daha karşılaşmamış olurduk" dedi.

Cesur bilirkişi raporundan bölümler paylaşarak, "Kazadan 10 gün önce uyarıldığı halde gerekli kontroller ve bakım yapılmadığı gerekçesiyle 4 görevli asli kusurlu bulundu.Yargılamalarına Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Aileler içeri alınmayınca arbede çıktı. Avukatlar, aileler ve bazı avukatların verilen talimatla darp edildiğini ileri sürerek suç duyurusunda bulundu. Mahkûm ettiğiniz vicdanlarımızı ve acılı ailelerin bitmek bilmeyen yasını gelin rahatlatalım" ifadelerini kullandı. 

Aylin Cesur'un konuşmasını Twitter hesabından paylaşan Mısra Öz, "#neden? Araştırma önergesi neden red oluyor? Ak parti @Akparti ve MHP @MHP_Bilgi bizlere neden red verdiğinizi açıklamanızı istiyorum. Ya tüm olan biteni bilmiyorsunuz? Ya da bilip özellikle milletinizin yanında olmuyorsunuz? Duyarlılığa davet ediyorum hepinizi" dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Aygun da Meclis Genel Kurulu'nda Çorlu tren faciasına ilişkin konuşma yaptı. "Bu kaza değil, cinayettir. TCDD'ye iş yapan danışmanların yer aldığı bilirkişi heyeti, tüm hataları sıralamış, ama siyasileri ve üst yönetimi aklamıştır. Böyle bir adalet olamaz! Adaleti buluncaya kadar mücadele edeceğiz" diyen Aygun'un konuşması şöyle: "25 can için adalet arıyoruz. Bu kaza sonrası evlatlarını, annelerini, babalarını, yakınlarını kaybedenlere devlet eliyle daha büyük bir acı hissettiriliyor. Tren kazaısnda evlatlarını yitirmiş ailelere arsızca 'yaşınız genç çocuk yapabilirsiniz' diyorlar. Bu kazada ihmali olanlar bilirkişi raporyuula aklanmışlar. Sorumluların yargılanmasını isteyen aileler hep itilmiş, kakılmışlar. Demiryollarının üst yönetimi, bürokratlar ve siysiler bu kazanın sorumlusu oldukları halde pişkin pişkin koltuklarında oturmuşlardır. Adaleti bulamadıkları için AYM'ye giden ailelere polisler saldırıda bulundular. Oğuz Arda'nın dedesi, annesi gelmiş adalet arıyor. Polisler 'vekilleri ayırın diğerlerini süpürün' diyor. Bunu kabul etmiyorum. 

Vekillerin konuşmaları şöyle:

 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları