loading
close
SON DAKİKALAR

Çorlu Tren Katliamı Aileleri, adalet nöbeti için Sirkeci Garı'nda

Çorlu Tren Katliamı Aileleri, adalet nöbeti için Sirkeci Garı'nda
Tarih: 17.05.2019 - 11:37
Kategori: Yurt

Çorlu tren faciasında hayatını kaybeden ve yaralananların yakınları, Çorlu Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti'ni bugün İstanbul Sirkeci Garı’nda sürdürdü.

8 Temmuz 2018'de Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde meydana gelen 25 kişinin hayatını kaybettiği, 328 kişinin ise yaralandığı tren faciasında hayatını kaybeden ve yaralananların yakınlarının adalet arayışı devam ediyor.

Aileler, facia sonrası açılan davada, TCDD yetkilileri hakkında verilen “kovuşturmaya yer yoktur” kararının ardından 19 Nisan'da Çorlu Adliyesi önünde başlattıkları Adalet Nöbeti'ni bugün İstanbul Sirkeci Garı'nda sürdürdü.

Bugünkü nöbette aileler adına yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bundan yaklaşık on ay önce anamız, babamız, eşimiz, çocuklarımız, kardeşlerimiz devletin demiryollarında devletin trenin altında kalarak can verdi, yüzlercemiz yaralandı. Elim kaza dediler... On ay boyunca sesimizi çıkarmadan adliyelerde hakimlerden, savcılarından, bilirkişilerden medet umduk acımızı bir az olsun hafifletsinler diye, bir daha böyle katliamlar olmasın diye, suçlular açığa çıkarılsın diye... On ay sonunda savcı bula bula bu katliamda sorumluluğu bulunan şirketlerden birinin yönetim kurulu üyesini ve soruşturmanın yürütüldüğü şirketlerden birinin danışmanını bilirkişi diye karşımıza çıkardı. Bu bilirkişiler de 25 canın sorumlusu diye küçücük görevleri olan dört kişiyi gösterdiler ve bunu kabul etmemizi istediler, istiyorlar... Yetkilileri de ayrı soruşturuyoruz dediler... On ayın sonunda gözümüzün içine baka baka bize yalan söylediler, sürekli bizi oyaladılar... Ne soruşturdukları bir yetkili var, ne de gerçek suçluları ortaya çıkarma dertleri var.

Bu olayda canlarını yitirmiş aileler olarak artık yeter diyoruz. Oyalamalara, kandırmalara karnımız tok. Başta Ulaştırma Bakanı, TCDD Genel Müdürü, bürokratlar ve üst yöneticiler olmak üzere birçok kişinin sorumluluğu vardır. Gerçek sorumlular bulunana kadar, suçlulara hak ettikleri cezalar verilene kadar adliyede, sokakta, meydanlarda, sesimizi duyurabildiğimiz her yerde bu adaletsizliği teşhir edeceğiz. Bu hukuksuzluğa izin vermeyeceğiz. Bu adaletsizliği kabul etmeyen milyonlarca insanın yanımızda bizimle birlikte olduğunu biliyoruz. Bu adaletsizliğin ve kayırmacılığın sizleri de en az bizim kadar öfkelendirdiğini biliyoruz. Bizleri acılarımız bir araya getirdi. Sizlerle acılarımızla değil dayanışma için, güvenli demiryolları için, adaletli bir ülke için, daha güzel bir Türkiye için bir araya gelmek istiyoruz. Hepinizi sesimize ses katmaya, bulunduğunuz her yerde ve her şekilde destek olmanızı ses vermenizi istiyoruz. Gerçek suçluların ancak bu şekilde açığa çıkarılacağını biliyoruz."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları