loading
close
SON DAKİKALAR

'Çorlu Tren Katliamı Aileleri'nin Adalet Nöbeti 14. gününde

'Çorlu Tren Katliamı Aileleri'nin Adalet Nöbeti 14. gününde
Tarih: 02.05.2019 - 16:06
Kategori: Yurt

Çorlu tren faciasında hayatını kaybeden ve yaralananların yakınlarının Çorlu Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 14 gündür sürüyor.

8 Temmuz 2018'de Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde meydana gelen 25 kişinin hayatını kaybettiği, 328 kişinin ise yaralandığı tren faciasında hayatını kaybeden ve yaralananların yakınlarının adalet arayışı devam ediyor.

Facia sonrası açılan davada, TCDD yetkilileri hakkında verilen “kovuşturmaya yer yoktur” kararının ardından 19 Nisan'da Çorlu Adliyesi önünde başlayan Adalet Nöbeti, bugün 14. gününde.

Bugünkü nöbette aileler adına yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Kaza nedeniyle başlatılan soruşturma sonucunda Savcılık, en alt düzeyde sorumluluğu bulunan sadece 4 kişinin hakkında dava açılmasına karar verirken, diğer tüm sorumlular için takipsizlik kararı verdi. Bu durum adalet bekleyen biz aileleri derinden sarsmış ve acımıza bir acı daha eklemiştir. Acısını içine gömüp mahkeme koridorlarında adalet arayan, tüm sorumluların tespit edilip yargılanmasını isteyen bizler açısından bu kararın kabul edilmesi mümkün değildir. Bu karar gerçek sorumluları gizleme ve aklama anlamına gelmektedir. Buna sessiz kalmayacağız. Bu hukuksuzluğa izin vermeyeceğiz. Bu işin peşini bırakmayacağız."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları