loading
close
SON DAKİKALAR

Çorlu tren katliamı davası 11. duruşması; TCDD yöneticisi Mümin Karasu hakkında tutuklama kararı verildi

Çorlu tren katliamı davası 11. duruşması; TCDD yöneticisi Mümin Karasu hakkında tutuklama kararı verildi
Tarih: 06.10.2022 - 02:14
Kategori: Gündem

Çorlu tren kazası davasında ara karar açıklandı 11. duruşma sonunda Eski 1. Bölge Demiryolu Bakım Müdürü Mümin Karasu hakkında tutuklama kararı verildi. Dava 11 Ocak 2023 saat:09.00'a ertelendi.

Çorlu Tren Katliamı davasının 11. duruşması 5 Ekim 2022 Çarşamba günü Saat: 09.00'da Çorlu Halk Eğitim Merkezinde görülmeye başladı. Davada yargılanacak sanık sayısı 13'e yükseldi. Çorlu Tren Katliamı Davası'nın 11. Duruşması yoklama işlemi ile başladı. Dava gece 23.30'da Savcılık Mütalaasını açıkladı.

Katılanlardan Mısra Öz:

"-Saat sabahın dokuzundan beri hep birlikte dört yıldır beklediğimiz sanıkların ifadesini dinliyoruz.Elle tutulur bir şey duymadık. -Ben bilmiyorum benim sorumluluğumda değil, bütün kapılar Mümin Karasu'ya çıkar şeklinde ifadeler duyuyoruz.

-Görüyoruz ki oturdukları yerden güzel paralar kazanıyorlar. -Ben görüyorum ki ben evladımı kusursuz bir cinayete kurban vermişim. -Görüyorum ki raporlarda hala alınmış bir tedbir bir önlem yok.

-Biz burada adalet diye dileniyoruz. -Ne kadar rahatlar ki oturup pazarlık yapabiliyorlar. -Mümin Karasu ne cesaretle SEGBİS'e katılmama cüretinde bulunabiliyor? -Mümin Karasu'nun bugün yapmış olduğu 7si çocuk 25 cana, biz ailelere, siz yüce heyete saygısızlıktır.

-Bu ülkede tek tweet yüzünden demir parmaklıklar ardına giren sanatçılar varken 25 canın sorumluları 4 yıldır hala dışarıdalar. -M. Karasu'nun buraya gelmesini istiyorum. -Para kazanarak makamlarında bulunsunlar istemiyorum.Her birinin tutuklu yargılanmasını istiyorum."

Av. Evren İşler:

"-Sorgular devam ederken de söylediğimiz üzere birkısım sanıklar arasında menfaat çatışması olduğunu düşünmekteyiz. -Levent Kaytan ve Nizamettin Aras arasında bir menfaat çatışması olduğu açık ki biri sorumluluğu üstyapıya yüklerken biri altyapıya yüklemektedir.

-Menfaatleri birbiriyle çelişen iki kişiyi bir avukatın temsil etmesi mümkün değildir. Avukatın çekinmesi gerekmektedir. -Her birinin ayrı müdafi ile temsil edilmesi gerekir.

Anlaşılan o ki TCDD toplantı organize ediyor. -Söylenecek çok şey var ama cübbeyle konuşmanın sınırları diyelim, bazen sınırlar içinde konuşmak çok zor oluyor.

-Kovuşturma aşamasında yapılan bu toplantıda şüpheli seçmek için TCDD sonrası için ise avukat pazarlığı yapıldığı çok net görülüyor -Delil karartıldığını, yargılamanın TCDD tarafından manipüle edildiğini görüyoruz.

-Bugün bu iddianame sorumluluğu belli bir seviyede kesip daha yukarı çıkarmıyor. -Yukarıda bahsedilen toplantı bağlamında TCDD üst düzey yöneticileri hakkında adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve görevi kötüye kullanma suçlarından suç duyurusunda bulunulmasını talep ediyoruz."

Savcılık Mütalaasını açıkladı;

"1-Tutukluluk talebinin reddine ve adli kontrol tedbirilerinin devamına. 2-Bir kısım katılan vekillerinin suç ihbarı taleplerinin reddine 3-Gelmeyen sanıkların ihzaren celbine. Kamu adına talep ve mütalaa olunur." denildi ve Duruşmaya ara karar verilmek üzere 1 saat ara verildi."

Davada ara karar açıklandı

Aranın ardından mahkeme heyeti ara kararını açıklamak üzere duruşma salonunda yerini aldı.

Gereği düşünüldü:
1-Av. Evren İşler'in sanıkların ortak müdafiiliğine ilişkin; menfaat çatışması nedeniyle müdafiinin çekinmesi isteminin kabulüne.
2- sanıklar L.M. Meriçli ve N. Aslan'ın bir sonraki duruşma hazır bulunmalarının ihtarına
3-Sanık Mümin Karasu'nun TUTUKLANMASINA
3-Diğer sanıklar hakkında yurtdışına çıkamamak şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına
4-Duruşmanın 11 Ocak Saat 09.00'a bırakılmasına karar verildi.

Karar sonrası ailere açıklama yaptı;

 

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları