loading
close
SON DAKİKALAR

Çorlu tren katliamı davası karar duruşması 24 Ocak 2024 Çarşamba günü görülecek

Çorlu tren katliamı davası karar duruşması 24 Ocak 2024 Çarşamba günü görülecek
Tarih: 23.01.2024 - 15:03
Kategori: Yurt

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinin Sarılar köyü yakınlarında 8 Temmuz 2018'de meydana gelen, 7'si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 300'den fazla kişinin de yaralandığı tren kazasıya ilişkin davanın karar duruşması 24 Ocak 2024 Çarşamba günü görülecek.

Aileler hukuk mücadelesinden vazgeçmedi.

Çorlu Tren Katliamı Ailelerinden yapılan karar davasına çağrıda;

"Adalet rayların altında kalmasın, başka canlar yanmasın" diye sürdürdüğümüz adalet mücadelesinde sona geliyoruz. Bu çağrıya kulak veren herkesi karar duruşmasında bizimle omuz omuza olmaya çağırıyoruz." denildi.

24 Ocak 2024 Çarşamba
Saat 09.30
Çorlu Halk Eğitim Merkezi

Mısra Öz;

"Adalet istiyoruz diye diye altı yılın sonuna geldik.
Bu hafta Çarşamba günü Çorlu tren katliamının karar duruşması var.
Tek bir tutuklunun bile olmadığı, ölüme sebebiyet verenlerin, TCDD’de hala çalışmaya devam ettikleri bu cezasızlık son bulsun.
#CorluTrenKatliamı
#ÇorluİçinAdalet"

NE OLMUŞTU?

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinden İstanbul Halkalı'ya gitmek için hareket eden, 362 yolcu ve 6 personelin bulunduğu tren, 8 Temmuz 2018'de Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak devrildi. Kazada 7'si çocuk 25 kişi yaşamını yitirdi, 328 kişi de yaralandı. Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca kazanın meydana gelmesinde kusurlu bulunan TCDD 1'inci Bölge Müdürlüğü Halkalı 14'üncü Demiryolu Bakım Müdürlüğü'nde müdür olarak görev yapan Turgut Kurt, Çerkezköy Yol Bakım Şefliği'nde çalışan Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, Yol Bakım Şefliği'nde Hat Bakım ve Onarım Memuru Celaleddin Çabuk ile TCDD bünyesinde çalışan ve mayıs ayındaki yıllık umumi muayene raporunda imzası bulunan Köprüler Şefi Çetin Yıldırım hakkında 'taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olmak' suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis istemiyle Çorlu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinden kalkan tren Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinin Sarılar köyü yakınlarında 8 Temmuz 2018’de vagonların devrilmesi nedeniyle meydana gelen kazada 7’si çocuk 25 kişi hayatını kaybetti ve 362 kişi de yaralandı. Kazanın üzerinden 5 yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen hala yargılanan 4 kişi dışında sorumlular yargı önüne çıkarılamadı. Çorlu’da 25 kişinin öldüğü tren kazası soruşturması genişletildi. Davada yargılanacak sanık sayısı 13'e yükseldi.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları