loading
close
SON DAKİKALAR

Çorlu Tren Katliamı davasının 11. duruşmasında tutuklama kararı çıkan Mümin Karasu kayıp!

Çorlu Tren Katliamı davasının 11. duruşmasında tutuklama kararı çıkan Mümin Karasu kayıp!
Tarih: 10.10.2022 - 09:34
Kategori: Gündem

Çorlu tren katliamı davası 11. duruşması; TCDD yöneticisi Mümin Karasu hakkında tutuklama kararı verildi, Çorlu Tren Katliamı aileleri Mümin Karasu'nun hala tutuklanmamasına tepkili.

Çorlu tren katliamı davası 11. duruşması; TCDD yöneticisi Mümin Karasu hakkında tutuklama kararı verildi. O günden beri aileler Mümin Karasu'yu arıyor.

5 Ekim'de görülen Çorlu tren kazası davasının 11. duruşmasında  ara karar açıklanmış Eski 1. Bölge Demiryolu Bakım Müdürü Mümin Karasu hakkında tutuklama kararı verilmişti. Dava 11 Ocak 2023 saat:09.00'a ertelenmişti.

Çorlu Tren Katliamı aileleri Mümin Karasu'nun tutuklanmamsına tepkili.

Oğlu Oğuz Arda Sel ve Eşi Hakan Sel'i kazada kaybeden Misra Öz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada;

"4 yıldan beri #adalet için mücadele ediyoruz. Son duruşma 16 saat sürdü. Sanıkların hepsi 25 insanı öldürmekten değil de, trene taş atmaktan yargılanıyor gibi kağıttan hazırlanmış savunmalarını yapıp, her soruya “bilmiyorum, yetkim yok, haberim yok” şeklinde cevap verdi.

Mümin Karasu ise davanın kilit insanı. Her sanık bu ismi telafuz etti. Bu dosyada daha önce tanık olan, sonra olması gerektiği sıfat ile sanık olan bir sıfatsız. Mahkeme heyeti böyle bir adamın, kaçma şüphesini ya öngöremedi ya da çok iyi niyetli düşündüler ki 4 yıldan beri beklediğimiz adamı hiç bir gerekçe yokken İstanbul’dan Çorlu’ya yormak istemediler. Belki kişiyi biz ailelerden korumak, duruşmayı seyrinde yürütmek için böyle bir şey yaptılar? Ancak nasıl ki 9 kişi sakince dinlediysek, Mümin’i de dinlerdik. Çünkü sorumlulardan biri olduğunu biliyoruz! Mümin konuşursa daha üstlerin de yargı karşısına geleceğinin farkındayız! Herkes farkında!Ama Mümin duruşmaya lütfedip gelmediği gibi, SEGBİS’e de gelmedi.25 insanı,biz aileleri geçtim hukuğa,adalete, yargıya da meydan okuyan bir hadsiz. Bu cesareti nerden buluyor?

Davada ismi geçen @ProfDrErsanSen‘den fikir ve cesaret aldı? Dava üzerinden 5 gün geçti! Mümin Karasu yok. Adresi belli. İş yeri belli! Mahkemeye bile gelmeyen birinin, çantasını alıp teslim olmaya gitmesini mi bekliyoruz? Bu adam neden aranmıyor? Neden alınmıyor içeri?

Emniyet güçleri @EmniyetGM @istanbul_EGM mahkeme kararına rağmen neden gidip #MüminKarasu’yu bulup, içeri atmıyor? Gidip biz mi bulup, yakasından tutup getirelim? Yoksa hep birlikte kaçmasını mı izleyelim? Bu adamı kim koruyor!? Bu suça kim ortak oluyorsa, hesabını soracağız!

5 gündür karakoldan, ilçe emniyetlerine, İstanbul emniyetinden, Gayrettepe emniyete elimizde kararla geziyoruz! @MehmetOflaz06 ile birlikte! Tutuklanana kadar peşindeyiz!" dedi.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları