loading
close
SON DAKİKALAR

Çorlu tren katliamı davasının 14. duruşması bitti; Dava 1 Eylül'e ertelendi

Çorlu tren katliamı davasının 14. duruşması bitti; Dava 1 Eylül'e ertelendi
Tarih: 19.07.2023 - 13:21
Kategori: Gündem

Çorlu Tren Katliamı davasının Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 14. duruşması Halk Eğitim Merkezinde görüldü. Dava'nın 15. duruşması 1 Eylül 2023 Cuma Saat; 09.30'a ertelendi.

Bilirkişi raporuna beyanda bulunmak için gelecek celseye kadar süre verildi. Bir sonraki duruşma 01.09.2023 tarihinde saat 09.30’da gerçekleşecek.

Mısra Öz dava sonunda yaptğı paylaşımda;

Elde var koca bir HİÇ.
Şimdi gözler Çorlu Cumhuriyet Baş Savcılığının vereceği kararda.
Ya takipsizliği kaldıracak ya da bu dava böyle sıkıştığı köşede kapanacak.
Tarihe utanç olarak geçecek.
Hadi şimdilik 1 Eylül’deki davaya kadar adli tatile girenlere “iyi tatiller!”…

— Mısra ÖZ (@misra_oz) July 19, 2023

Davanın 14. duruşmasında ne oldu?

Çorlu Tren Katliamı davasının Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 14. duruşması 19 Temmuz 2023 Çarşamba günü Halk Eğitim Merkezinde başladı. Yargılanan sanık Mümin Karasu savunma için duruşma salonunda.

Çorlu Tren Katliamı‘nda yakınlarını kaybeden aileler, görülecek 14. duruşma öncesi yürüyüş gerçekleştirdi.

Çorlu Tren Katliamı’nın 15. Duruşması, yoklama işlemiyle başladı.

Duruşmada beklenen Bilirkişi raporu okunuyor.

Duruşmada Bilirkişi Raporu okunduktan sonra yakınlarını kaybeden katılanlara söz verildi.

Kazada kızını ve yakınlarını kaybeden Zeliha Bilgin:

‘Ben adaleti görmeden ölmek istemiyorum. Sağ tarafımda bulunan kişilerin cezalarını çektiğini görmek istiyorum. 6 yıl bekledik daha neyi bekliyoruz her şey ortada, adaleti bulmadan ölmek istemiyorum.’ dedi.

Duruşmada oğlunu ve eşini kaybeden Mısra Öz söz aldı:

'Söylenecek söz kalmadı, sizin göreviniz adaleti sağlamak biz de sizden adalet talep ediyoruz.' dedi.

Kazada oğlunu kaybeden Hüseyin Şahin: '5 yıl bize kabus gibi geçti, mahkum gibi evlerimizde çocuklarımızı özledik. 5 yıldır sanıklar işlerine devam ediyorlar hayatlarına devam ediyorlar. Adalet o zaman orada koptu.' dedi.

Duruşmada katılan vekili Av. Hayrettin Çil:

'Bilirkişi raporuna yüzeysel olarak bakıldığında bile sanıkların kusurlu olduğu açıkça ortadadır. Bilirkişi raporundaki sonuç kısmında TCDD 1. Bölge müdürlüğüne, daire başkanlıklarına ve müdürlüklerine de kusur atfedildi. Ayrıca, Adli tıp raporunun bilimsel gerçekliğe dayanmadığı da ortaya çıktı. Bu aşamada bu raporun yeni ortaya çıkan delil kapsamında değerlendirilmesini ve raporda bahsi geçenler hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep ederiz.' dedi.

Av. Evren İşler:

Dosyadaki temel sorunu, siz kürsünün orasından biz de kürsünün burasından çok iyi biliyoruz. Üst düzey sorumluların yargıdan kaçırılma çabası var. Soruşturma aşamasındaki bilirkişi heyetinin oluşturulmasından itibaren sorumluların yargıdan kaçırılması hala devam ediyor. Bu sorunu aşmadığımız sürece bir sonraki aşamaya geçemeyiz. Sanıklara bu raporlarla verilecek her türlü lehe/aleyhe ceza eksik, yetersiz kalacaktır ve bizim de bütün çabamız budur. 17 temmuzda gelen raporu dün UYAP’tan görebildik bu sebeple detaylı değerlendirmeleri ayrıca sunacağız. Bilirkişi raporundaki risk analizleri kısmı bizce en önemli kısımdır. Yurttaşlardan TCDD’nin ne olduğunu bilen yok. TCDD kamu kurumu mu? Özel Şirket mi? TCDD öyle bir konuma getirilmiş ki işine geldiğinde kamu otoritelerini arkasına alıyor, işine geldiğinde şirket gibi davranıyor. Ancak bunun sonucu insanların ölümüdür. Sorumluluğun nereden kaynaklandığı belli,İş Güvenliği Mevzuatı alınabilecek asgari önlemleri söyler ve der ki ben asgariyi söylerim, sen riskleri analiz edeceksin önlemlerini alacaksın der.Tek tanrıların çıkışından beri söylenen bir şeyi söylüyor ‘öldürmeyeceksin’ diyor. TCDD ve bağlı olduğu Ulaştırma Bakanlığı, yurttaşların ulaşım hakkıyla ilgilenmiyor onlara müşteri olarak bakıyor. Tazminat davaları açıldı ve tazminat davalarında çoğu mahkeme lehe kararlar verdi. Tazminat davasında karar verebilen hukuk mahkemeleri varken biz neden buradayız? 4 yıl geçtikten sonra adli tıp kurumu yağmur suçlu diyebiliyor. Biz bu aşamadan sonraki değerlendirmenin mahkemenize ait olduğunu düşünüyoruz. Sizler sorumluluğu belirleyebilecek durumdasınız. Dosyadaki tüm veriler genel müdürlüğün sorumluluğunu gösteriyor.

Heyet Başkanı, salonda hazır bulunan yargılanan belgelerde imzası olan sanıklara sorular sordu.

Çorlu Tren Katliamı davasının Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi EK RAPOR İÇİN TIKLAYIN!

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları