loading
close
SON DAKİKALAR

Çorlu tren katliamı davasının 9. duruşması 25 Ocak'ta görülecek

Çorlu tren katliamı davasının 9. duruşması 25 Ocak'ta görülecek
Tarih: 25.12.2021 - 11:18
Kategori: Gündem

Çorlu tren katliamı davasının 9. duruşması 25 Ocak Salı günü görülecek. Davanın 9. duruşması 25 Ocak 2022 Saat: 9.30'da Çorlu Halk Eğitim Merkezinde görülecek.

Çorlu Tren Katliamı Aileleri çağrıda bulundu; Çorlu Tren Katliamı 9. Duruşma 25 Canın Hesabını Birlikte Soralım!!

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 25 kişinin hayatını kaybettiği ve 340 kişinin yaralandığı tren faciasına ilişkin haklarında kamu davası açılan 4 sanığın yargılandığı dava en son 8'inci duruşması görülmüştü. Savcı Galip Özkurşun hakkında suç duyurusunda bulunma talebi kabul edilmişti. 

Duruşmaya, tutuksuz sanıklar Çerkezköy Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, köprüler şefi Çetin Yıldırım ve hat bakım onarım memuru Celaleddin Çabuk, kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralananlar ile tarafların avukatları katıldı. Başka bir ile tayini çıkan Demir Yolu Bakım Müdürü Turgut Kurt duruşmaya katılmadı, avukatı duruşmada yer aldı.

Duruşmada savcı, bilirkişiler hakkında yürütülen soruşturmanın ve TCDD 1. Bölge müdürü ve üst düzey yöneticileri hakkında yürütülen dosyanın akıbetinin sorulmasını, yeniden keşif yapılması talebinin daha sonra değerlendirilmesini ve eksikliklerin giderilmesini talep etti. Sanıklara olası kastla insan öldürme suçundan ek savunma verildi.

"SUÇLULAR NEDEN GETİRİLMİYOR"

Duruşmada konuşan Oğuz Arda Sel’in dedesi Mehmet Öz, “Savcılık, TCDD ile ticari ilişkileri olan bilirkişilerin raporlar hazırlamasına göz yumdu. Mahkeme ise buna ses çıkarmadı. Üç yıldır mahkeme kapılarındayız fakat suçlu olan kimseyi buraya getirmediniz” dedi.

Bihter Bilgin annesi Zeliha Bilgin, “3 yıldır sağ taraf neden boş? Suçlular neden gelmiyor. Buradan birisine hakaret etsek hemen mahkemede yargılanır hüküm giyeriz. Ama üç yıldır 25 kişinin öldüğü davada suçlular yok. Bugün çocuğum okula gideceğine mezarlıkta” dedi.

Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz “Yargı yılınız hayırlı olsun. Nasılsınız diye sormak istiyorum mahkeme heyetine. Nasıl geçti tatiliniz? Bizim altı ayımız yine kötü geçti. Altı aydır bizim önümüze yine aynı 3-4 kişi getirildi. Tüm bunlardan sorumlu Binali Yıldırım yok burada. Heyetinizi ve savcınız katilleri koruyor” diye konuştu.

9. duruşma 25 Ocak'ta görülecek

Mahkeme Tefrik edilen soruşturmaların akıbetinin ve son yapılan işlemlerin sorulmasına, yeni keşif talebi ve bir kısım TCDD yöneticilerinin tanık olarak dinlenilmesi taleplerinin soruşturma akıbetlerinin sorulmasından sonra yeniden değerlendirilmesine, Cumhuriyet Savcısı hakkında yapılan suç duyurusu talebinin Çorlu Cumhuriyet Baş Savcılığı Bakanlık Muhasebe Bürosuna bildirilmesine, mevcut adli kontrollerin devamına ve bir sonraki duruşmanın 25 Ocak tarihine ertelenmesine karar verilmişti. 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları