loading
close
SON DAKİKALAR

Çorlu tren katliamı davasının karar duruşmasında karar çıkmadı 29 Şubat'a ertelendi

Çorlu tren katliamı davasının karar duruşmasında karar çıkmadı 29 Şubat'a ertelendi
Tarih: 24.01.2024 - 10:01
Kategori: Gündem

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinin Sarılar köyü yakınlarında 8 Temmuz 2018'de meydana gelen, 7'si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 317 kişinin de yaralandığı tren kazasıya ilişkin davanın karar duruşması başladı.

Çorlu Davası’nın 18. duruşmasında karar çıkmadı. Duruşma 29 Şubat 2024 saat 09:00’a ertelendi.

Misra Öz;

Heyetin karar duruşması olacak diye tarih verdiği 18. duruşma karar duruşması olarak bitirilmedi. Dava 29 Şubat 2024 tarihine ertelendi. Şaşkınız! Unutturmayacak ve daha güçlü bir şekilde adalet diye haykıracağız! #CorluTrenKatliamı #ÇorluİçinAdalet

Çorlu Tren Katliamı'nın karar duruşması için duruşma salonundayız.

Gelişmeleri @sosyalhukuk sosyal medya hesabından aktarıyoruz.

Mahkeme heyeti yerini aldı. Yoklama işlemi başladı.

Görüntü ve ses kaydı yapılmasına oybirliğiyle karar verildi.

Üye Hakim tarafından celse arasında sunulan esas hakkında beyan ve savunmalara ilişkin evrak okunuyor.

Nihat Aslan müdafiinin soruşturmanın genişletilmesine yönelik yeniden bilirkişi incelemesi yapılması talebi reddolundu.

Esas hakkındaki mütalaa iddia makamı tarafından tekrar okundu.

Savcılığın esas hakkındaki mütalaasında sanıklar, 1. Bölge Bakım Servis Müdürü Mümin Karasu, Halkalı 14 Demir Yolu Bakım Müdürü Turgut Kurt ve Yol Bakım Şefi Özkan Polat'ın Bilinçli Taksirle diğer sanıkların Taksirle İnsan Öldürme suçuyla cezalandırılması talep edilmektedir.

Katılan Aysun Köse: Benim kızım bir daha dünyaya gelmeyecek, ölene kadar onun acısıyla yaşayacağım. Aynı ihmaller devam ettiği sürece başkalarının da canı yanacak. Başka çocukların ölmesini engelleyemiyorsak benim başka söyleyecek sözüm kalmamıştır.

Katılan Ekrem Tuna: Çocuklarım öksüz kaldı, dört yıldır psikolojik tedavi görüyorum. Yaşıyorum derlerse yaşıyorum işte. Makinistler kazadan sonra tanınmamak için kaza alanını terk ettiler. Altı senedir cehennemi yaşıyorum.

Katılan Funda Dikmen: Bana kalırsa kısasa kısas istiyorum. Buradaki sanıkların 11 saat vagonların altında kalmasını ve can vermesini istiyorum. Bunun olmayacağını biliyorum. En ağır cezaları almalarını istiyorum.

Katılan Fatma Şahin: Ellerinizi vicdanınıza koyun, her oğlum denildiğinde canım yanıyor.

Katılan Hüseyin Şahin: Kanunları anlattınız yıllardır, TCDD bağlı olduğu mevzuata uymamıştır. Sanıkların olası kasttan ceza alması gerekiyor. Ben avukat değilim, burada bizi seven avukatlar Baro Başkanları var. Onları dinleyin.

Katılan İsmail Kartal: Katliam yaşandığı gün afet planlarının işlemediğini gördük. Helikopterle alelacele indirilen bilirkişi raporu biliyoruz. Mahkemeden talebim yargının önünü açmanız.

Katılan Mısra Öz: 6 yıldır oğlumun acısını yaşıyorum. Sizlerin de oğlu olabilirdi. Biz yıllardır sizi hukuk çerçevesinde anlamaya çalıştık. Siz bizi hiç anlamaya çalışmadınız. Buraya tanık olarak bile getirmediğiniz Genel Müdür ve Yardımcılarına biz de ulaşamadık, onlar şirketlerini kurdular, hayatlarına devam ettiler. Mümin Karasu'nun tutuklanması kararını verdiğiniz ve ön beş gün tutuklu kaldığı sürede bile başımızı yastığa rahat koyduk. Hükmünüzbelli değiştirebileceğinizi zannetmiyorum. Madem burada üst makamları göremedik bari bu sanıklar bu salondan ellerini kollarını sallayarak çıkmasınlar. Olası kasttan ceza alıp tutuklanmalarını istiyoruz. Aksi halde geçmişte birilerini öldüren yarın başkalarını da öldürebilecek kişilere göz yummuş olursunuz.

Katılan Necmettin Sel: Uyku uyayamıyorum, tansiyonum düşüyor. Ayakta duramıyorum. Deli divane gibi dolaşıyoruz. Onların aldıkları paraya kan bulaştı.

Katılan Zeliha Bilgin: Bu işbilmezlerin gözümün önünden kelepçe vurularak gitmesini istiyorum. Ben morgda dört kişinin acısını gördüm. Altı yılın sonunda bizler manevi mahkum edildik. Nolurdu işinizi yapsaydınız, bugün çocuğum sömestr tatilini yapacaktı.

Bizi anladığınızı düşünüyorum çünkü hepimiz kalp taşıyoruz. Ben de çalışıyorum ve işimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Bedduayla yatıp bedduayla kalkıyorum. Vereceğiniz kararlardan umutluyum.

Katılan Fatih Sel: Bu katilleri elime vermediğinizden sonra ne ceza aldıkları umrumda değil. Umrumda olan şey eline ekmeğine kan bulaşan bu adamların ceza almaları. Bu adamlar hala işini yapıyor, işini bile kaybetmedi.

Ankara kazasını yaşadık, oradaki insanları yaşadım, morga yürüyüşümü hatırladım. Herkese emsal olsun, insanların hayatıyla oynamak neymiş görsün herkes.

Katılan Meriç Sel: Oraya gittiğimizde mahşer yeri gibiydi orası. Bizi kandırarak oradan uzaklaştırdılar. Bu sanıklar hayatlarına kaldığı yerden devam ediyor.

Katılan Mehmet Öz Herkes üst düzey yöneticilerin yargılanmasını istiyor. Ama bu davada üst düzey yöneticiler korunuyor. Çorlu Tren Katliamı’nı mecliste dile getirmelerini istiyorum milletvekillerinden. İdarecilerin en ağır cezayı almaları için davanın peşini bırakmayacağız.

Katılan Nükhet Karasu: Tam altı yıldır adalet savaşı veriyoruz. Burdan çıkacak kararla içimizdeki ateş sönecek mi bilmiyorum.

Katılan Emine Canbaz Bir yeğenimi annesinin montunda büyüttüm, kokusunu alsın diye. Diğer yeğenimde ömür boyu Trenin izleri kaldı. Ben sanıkları kelepçeyle görmek istiyorum.

Katılan Ercan Cesur: Müftülükten emekliyim. Görevim icabı çok cenaze yıkadım ancak genç yaşta bana kardeşimin cenazesini yıkatanların en ağır cezayı almasını istiyorum.

Katılan vekillerinin beyanlarına geçildi.

Çorlu Davası’nın 18. duruşmasında karar çıkmadı. Duruşma 29 Şubat 2024 saat 09:00’a ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinden İstanbul Halkalı'ya gitmek için hareket eden, 317 yolcu ve 6 personelin bulunduğu tren, 8 Temmuz 2018'de Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak devrildi. Kazada 7'si çocuk 25 kişi yaşamını yitirdi, 317 kişi de yaralandı. Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca kazanın meydana gelmesinde kusurlu bulunan TCDD 1'inci Bölge Müdürlüğü Halkalı 14'üncü Demiryolu Bakım Müdürlüğü'nde müdür olarak görev yapan Turgut Kurt, Çerkezköy Yol Bakım Şefliği'nde çalışan Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, Yol Bakım Şefliği'nde Hat Bakım ve Onarım Memuru Celaleddin Çabuk ile TCDD bünyesinde çalışan ve mayıs ayındaki yıllık umumi muayene raporunda imzası bulunan Köprüler Şefi Çetin Yıldırım hakkında 'taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olmak' suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis istemiyle Çorlu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinden kalkan tren Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinin Sarılar köyü yakınlarında 8 Temmuz 2018’de vagonların devrilmesi nedeniyle meydana gelen kazada 7’si çocuk 25 kişi hayatını kaybetti ve 317 kişi de yaralandı. Kazanın üzerinden 5 yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen hala yargılanan 4 kişi dışında sorumlular yargı önüne çıkarılamadı. Çorlu’da 25 kişinin öldüğü tren kazası soruşturması genişletildi. Davada yargılanacak sanık sayısı 13'e yükseldi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları