loading
close
SON DAKİKALAR

Çorlu tren katliamında oğlu Oğuz Arda'yı kaybeden Mısra Öz'e mahkeme heyetine hakaretten 8840 lira para cezası

Çorlu tren katliamında oğlu Oğuz Arda'yı kaybeden Mısra Öz'e mahkeme heyetine hakaretten 8840 lira para cezası
Tarih: 09.02.2021 - 11:34
Kategori: Gündem

Çorlu tren faciasında oğlu Oğuz Arda'yı kaybeden anne Mısra Öz'e mahkeme heyetine 'hakaret ettiği' gerekçesiyle 8 bin 800 lira par cezasına çarptırıldı.

8 Temmuz 2018'de Uzunköprü-Halkalı seferini yapan trenin Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi Sarılar köyünde menfezin altının boşalması nedeniyle meydana gelen tren faciasında 7'si çocuk 25 kişinin hayatını kaybetti. 328 kişinin de yaralı kurtulduğu tren faicasında oğlu Oğuz Arda Sel'i kaybeden Mısra Öz  'kamu görevlisine hakaret' suçlamasıyla bugün (9 Şubat 2021 Salı) hakim karşısına çıktı.

Mahkeme Mısra Öz'e mahkeme heyetine hakaretten 8 bin 8400 lira para cezası verdi.

Mısra Öz, duruşma sonrası yaptığı konuşmada;

"Bugün burada Çorlu tren kazasında ölen 25 kişinin ailesi olarak yargılandığım için buradaydım. Hakkımda açılan iki tane dava var, bunlardan bir tanesi bugün sonuçlanacaktı, sonuçlanmadı. Mahkeme heyetine hakaretten 8 bin 800 gibi bir cezayla cezalandırılıyorum. Dava burada bitmedi. Mahkeme heyeti 7 gün içinde istinaf mahkemesine itiraz etme hakkımın olduğunu söyledi. İsterlerse 800 bin lira ceza versinler isterlerse 8 trilyon bu davada gerçek sorumlular yargılanmadığı müddetce hakkımızı aramaya devam edeceğiz. En iyi bildikleri şey para olduğu için bizleri para cezasıyla korkutmaya çalışıyorlar. Korkmuyorum, vazgeçmiyorum, hakime de söyledim. Sözlerimin arkasında olmakla birlikte, bize verdikleri kararlarla bizi korkutamayacaklar, 25 kişiyi buraya getiremeyenler bizi getirmeyi daha kolay olarak seçiyorlar başımın gözümün sadakası olsun 8 bin lira. Gerçek sorumlular buraya gelsinler, yargı önüne çıksın çünkü biliyoruz ki gerçek sorumlular bizlere dahi rüşvet vererek susturmak peşindeler. Ama yargılanana kadar hepsinin arkasındayız yeni davalara da göğsümüzü gere gere karşılarız. Sadece Adalet istiyoruz. Oturdukları koltuktan hala utanç duyuyorum" dedi.

Bu hafta Çorlu Tren Katliamını araştıran Gazeteci Mustafa Hoş'a da "yargı otoritesini bilinçli bir şekilde hedef almaktan" 40 bin TL tazminat cezası verildi. Bugün Mısra Öz'ün davasını izleyen Mustafa Hoş mahkeme kararını  duyurduğu video ile ailelerin sesi oldu.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları