Çorlu tren katliamında yakınlarını kaybedenlerin yakınları adalet nöbetinin 7. gününde

Çorlu tren kazasında hayatını kaybedenlerin yakınları adalet taleplerini yinelemek için adliye önündeki nöbeti 7. gününde devam ediyor.
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 25 kişinin hayatını kaybettiği, 328 kişinin de yaralandığı tren kazasında hayatını kaybedenlerin yakınları, yaralılar ve avukatları, kazada sadece 4 kişi hakkında dava açılıp, diğer sorumlular hakkında takipsizlik kararı verilmesini protesto etmek için başlattıkları adalet nöbetinin 7. gününde Çorlu Adliyesi önünde bir kez daha bir araya geldi.
Çorlu tren kazasında hayatını kaybedenlerin yakınları adına adliye önünde açıklamada bulunuldu. Açıklamada "Adalet nöbetinin 7. günündeyiz. katliamın üzerinden yaklaşık 9 ay geçti. Kaza nedeniyle başlatılan soruşturma sonucunda sorumluluğu bulunan sadece 4 kişi hakkında dava açılmasına karar verilirken tüm sorumlular için takipsizlik kararı verildi. Bu durum adalet arayan aileleri derinden sarsmış, acımıza bir acı daha eklenmiştir. bu kararın kabul edilmesi mümkün değildir. Bu karar gerçek sorumluların gizlenme ve aklanması anlamına gelmektedir. Bu hukuksuzluğa izin vermeyeceğiz. Çorlu tren katliamında hayatını kaybeen ve yaralıların aileleri olarak bu karar kaldırılana kadar beklentilerimizi haykıracağız" denildi.
Çorlu Adliyesi Önündeki Nöbetimizin 7. günündeyiz. #ÇorludaTakipsizlikKalksın https://t.co/QLoBcAaFFJ
— Çorlu Tren Katliamı Aileleri (@TrenKatliami) 25 Nisan 2019
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları












