loading
close
SON DAKİKALAR

Çorlu tren katliamının 7. duruşması 16 Mart'ta görülecek

Çorlu tren katliamının 7. duruşması 16 Mart'ta görülecek
Tarih: 15.03.2021 - 11:25
Kategori: Gündem

Çorlu'da 8 Temmuz 2018'de 25 kişinin hayatını kaybettiği, tren katliamının 7. duruşması 16 Mart Salı günü görülecek.

Çorlu'da 8 Temmuz 2018'de meydana gelen tren katliamında 7'si çocuk 25 kişi hayatını kaybetmiş, 328 kişi de yaralı olarak kurtulmuştu.

Tren katliamına ilişkin davanın 7. duruşması 16 Mart Salı günü Çorlu Halk Eğitim Merkezi'nde saat 09.30'da görülecek.

4 Kasım 2020 tarihinde görülen 6. duruşmadaki ara kararda Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılarak devam eden soruşturmanın ne aşamada olduğunun sorulmasına, demir yolu alt yapısının kazaya olan etkisinin tespiti için ek rapor alınmasına, raporda kusurlu olduğu belirtilen kişiler için, Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına, daha önce altyapı için yapılan fizibilite çalışmalarının akıbetinin sorulmasına karar verilmişti.

18 Şubat'ta davaya ilişkin bilirkişi raporu açıklanmış, facianın olduğu menfez için "hizmet ömrünü doldurmuş ve hidrolik olarak yetersiz" denilmişti. Bilirkişi raporunda menfezin her iki yanında balast duvarının olmamasının kazaya neden olduğu bilgisi yer almıştı.

10 Mart'ta ise bilirkişi ek raporu hazırlanmış, raporu paylaşan gazeteci Mustafa Hoş "Çorlu tren faciasında bir el devreye girdi. Davada yeni bilirkişi raporu TCDD'yi kusurlu bulmuştu. Buna göre TCDD üst yönetim ile Ulaştırma Bakanlığı üst yönetiminin davaya dahil edilmesi gerekiyordu. Ancak aynı bilirkişi ek bir rapor yazdı. Neredeyse kendini yalanlayan bir rapor. Bilirkişi ana raporda trenin devrilmesine neden olan menfezin yetersiz olduğunu, trenler modernize edilirken alt yapının da buna uygun hale getirilmesini belirtmişti. Ek raporda ise alt yapının uygun olduğunu söylüyor" ifadelerini kullanmıştı.

Çorlu tren katliamında 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel'i yitiren Mısra Öz, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından 16 Mart'ta görülecek 7. duruşma öncesi siyasilere davaya sahip çıkmaları çağrısında bulunmuştu. Mısra Öz, "Tüm siyasilere çağrımdır. 25 insan öldü. 3 yıldır bizleri mahkeme salonlarında oyalıyorlar. Son çıkan 2 rapor TCDD üst yönetimini işaret ederken, davaya 1 hafta kala ek rapor ile üst yönetimi aklamaya çalışıyorlar. Giden 25 cana, davamıza sahip çıkın" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları