loading
close
SON DAKİKALAR

Çorlu'da 25 insanın ölümüne sebep olan menfez facianın ardından yenilendi: 'İhmalin itirafı gibi'

Çorlu'da 25 insanın ölümüne sebep olan menfez facianın ardından yenilendi: 'İhmalin itirafı gibi'
Tarih: 26.11.2018 - 11:03
Kategori: Yurt

Çorlu'da 8 Temmuz’da meydana gelen tren faciasına neden olan menfezin yenilenmiş halinin görüntüleri tepkilere neden oldu. Gazeteci Mustafa Hoş, “Menfezin yapımı ihmalin itirafı gibi. O menfez 8 Temmuz’dan önce yapılsaydı bu acılar yaşanmayacaktı” dedi.

8 Temmuz'da Tekirdağ'ın Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki Sarılar Mahallesi'nde meydana gelen tren faciasında 25 kişi hayatını kaybetmiş, 341 kişi de yaralanmıştı. Kazanın üzerinden 4 ayı aşkın süre geçmesine rağmen sorumlular ve ihmale davetiye çıkaranlar hakkında herhangi bir yasal işlem başlatılmadı.

Faciada yaşamını yitirenlerin aileleri adalet mücadelesini sürdürürken, kaza ilgili ortaya çıkan yeni görüntüler de ihmalleri gözler önüne seriyor.

Son olarak faciaya neden olan menfezin kazadan hemen önceki durumu ve kaza sonrası yenilenmiş halinin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İhmali net bir şekilde ortaya koyan fotoğraflar tepkilere neden oldu.

Menfezin kaza öncesi çekilen fotoğrafında üstündeki toprağın kaydığı ve tren raylarının altının nasıl boşaldığı görülüyor. Kaza sonrası çekilen fotoğrafta ise menfeziş taş ve betonla desteklenip; yağmur ve sele karşı güvenli hale getirildiği fark ediliyor.

"MENFEZİN YAPIMI İHMALİN İTİRAFI GİBİ"

Fotoğrafları Twitter hesabından paylaşan gazeteci Mustafa Hoş, “Çorlu tren faciasındaki ‘ölüm menfezi’nin son hali. 25 insan hayatını kaybettikten sonra böyle yenilendi. Yani menfezin yapımı ihmalin itirafı gibi. O menfez 8 Temmuz’dan önce yapılsaydı bu acılar yaşanmayacaktı” diyerek tepki gösterdi.

Hoş, ardından, menfezin hemen yanından çekilmiş yeni fotoğraflar da paylaştı. Kazada hayatını kaybedenlere ait eşyaların olduğu fotoğrafları paylaşan Mustafa Hoş, "“Çorlu tren faciası”ndaki ölüm menfezi yenilendi, izler silindi. ama hemen yanındaki olay yerinde ihmal cinayetinin izleri duruyor. Bugün çekildi bu fotoğraflar. Yenilenmiş menfezin biraz ötesinde yerde duran ayakkabılar, parçalanmış giysiler" diye yazdı.

MISRA ÖZ SEL: ÖNLEM ALMAK ŞİMDİ Mİ AKLINIZA GELDİ?

Faciada yakınlarını kaybeden acılı aileler de tepkilerini sosyal medya üzerinden dile getirdi.

Kazada 9 yaşındaki oğlu Arda Oğuz Sel'i kaybeden Mısra Öz Sel, "Belki başkalarının ölmesini engelleyecek. Tabi sağlam yapıldıysa! Peki madem yapılabiliyordu; insanların ölmesi mi gerekirdi? Çocuğum öldü ihmallerinizden! Şimdi mi önlem almak aklınıza geldi?" dedi.

Kazada Annesi Melek Tuna'yı kaybeden Erdem Tuna da, "Menfez madem böyle yapılabiliyordu NEDEN daha önce yapmadınız? Çok mu maliyetliydi?" diye yazdı.

BİHTER BİLGİN: AHİRETTE BU ELLER YAKANIZDA OLACAK"

Kazada kızı Bihter Bilgin'i, kız kardeşi Derya Kurtuluş'u, kız kardeşinin bebeği Beren'i ve ablası Emel Duman'ı kaybeden Zeliha Bilgin ise tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Şimdi mi aklınız başınıza geldi? 25 can gidince mi? O sıcacık koltukların hakkını verseydiniz. Yaktınız bizleri, bitirdiniz hayalleri, vebal var unutmayın. Ahirette bu eller yakanızda olacak! Nerede adalet? Nerede?"

Kazada kızı Sena Köse'yi ve iki yeğenini kaybeden Gürkan Köse de, kızı ve yeğenlerinin birlikte çekilmiş fotoğrafını paylaşarak, şunları yazdı: "Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turan, TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın. Bu fotoğrafa iyi bakın, kızım ve yeğenlerim ÇORLU TREN FACİASI. Sizlerin eseri. Artık yoklar, CENNETTELER, ŞEHİTLER ONLAR. Yatmadan önce bu resimi gözünüze getirin, bizler uyuyamıyoruz. Vicdan varsa siz UYUYUN..."

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları