loading
close
SON DAKİKALAR

Çorlu'daki tren faciasına iki kızı ve yeğenini kaybeden Funda Dikmen: 'Suçluları versinler bize'

Çorlu'daki tren faciasına iki kızı ve yeğenini kaybeden Funda Dikmen: 'Suçluları versinler bize'
Tarih: 26.02.2020 - 13:25
Kategori: Gündem

8 Temmuz 2018’de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazasında kızları Özge ve Gülce’yi kaybeden Funda Dikmen hukuki sürece ilişkin açıklamada bulunarak "Kazayı doğal afete yıkmaya çalışıyorlar" dedi.

Çorlu'daki tren katliamında iki kızı ve yeğenini kaybeden Funda Dikmen Medyascope'tan Dilek Şen'e konuştu. Hukuki sürece ilişkin açıklamada bulunan  Funda Dikmen bilirkişi raporlarını, davada yargılanan sanıkların ifadelerini reddediğini belirtiyor. 

“Kazayı doğal afete yıkmaya çalışıyorlar. Doğal afetle ilgisi alakası yok, çünkü burayı zamanında sel bastı, Ergene’den Çerkezköy’e kadar. Ergene taştı, hiç böyle bir felaket yaşanmadı. Bunu nasıl doğal afete bağlamaya çalışıyorlar onu da hiç bilmiyorum yani” diyen Funda Dikmen olay anına ve hukuki sürece ilişkin şöyle konuştu:

“Bize ‘Uzaklaşın, yağını boşaltacağız trenin’ dediler. Trenin üstüne çıkmaya çalışıyor. ‘Çıkmayın’ dedim, ‘Çocuklarım altında, çocuklarım orada’ dedim”  

“Bu kaza oluyor. Makinistler bir şeyleri saklıyorlar. İçecekleri var önünde; yanındaki gidiyor içecekleri döküyor. Öteki, gayet doğal bir şey gibi kapıdan dışarı bakıyor. Can pazarı yaşanıyor orada. Senin ilk müdahaleyi yapman gerekiyor. Bunların görüntüleri varken bunlar neden gündeme getirilmiyor?”

“Eksiklikleri giderecekmişler. Gerektiği gibi tazminat, yardım verecekmişler. Onlara ben teklif edeyim. Ben bunun kaç katını vereyim; verecekler mi çocuklarımı? Veremeyecekler, ama en azından suçluları çıkarsınlar versinler bize. Ve işlerini artık doğru yapsınlar, başka canlar yanmasın” 

“Biz bugün adalet arıyoruz, Türkiye’de hiçbir zaman belli olmuyor kimin adalet arayacağı.”

Ne olmuştu?

İstanbul Halkalı’dan Edirne Uzunköprü’ye giden “hızlandırılmış” tren, 8 Temmuz 2018’de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine bağlı Sarılar’da devrildi. Kazada 25 kişi yaşamını yitirdi, en az 300 kişi yaralandı. Kazaya ilişkin davada henüz bir karar çıkmadı.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları