loading
close
SON DAKİKALAR

Çorlu'daki tren faciasında hayatını kaybedenlerin aileleri, 9 Eylül'de açıklama yapacak

Çorlu'daki tren faciasında hayatını kaybedenlerin aileleri, 9 Eylül'de açıklama yapacak
Tarih: 07.09.2018 - 12:06
Kategori: Yurt

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren faciasında hayatını kaybedenlerin aileleri, 9 Eylül'de kazanın olduğu noktada bir araya gelerek açıklama yapacak.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 7 Temmuz'da meydana gelen 25 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasında hayatını kaybedenlerin aileleri, 9 Eylül Pazar günü saat 17.00'da kazanın olduğu noktada bir araya gelecek. Aileler, kaza sonrası hiçbir gelişme kaydedilmemiş olması ve sorumlular hakkında hiçbir yaptırım yapılmamasına ilişkin açıklama yapacak.

Aileler, toplantı esnasında tren geçerken karanfil atacak.

ARAŞTIRMA ÖNERGESİ AKP VE MHP'NİN OYLARIYLA REDDEDİLMİŞTİ

Uzunköprü-Halkalı seferini yapan, içinde 362 yolcu ve 6 personel bulunan yolcu treni 7 Temmuz'da Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi Sarılar Mahallesi’nde devrilmiş, 5 vagon raydan çıkmıştı. Kaza sonucunda 25 kişi hayatını kaybetmiş, 338 kişi yaralanmıştı.

Kazanın ardından Çorlu başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında trenin makinistleri Halil Altınkaya ile Suat Şahin tedbiren gözaltına alınmış, ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı.

Tren faciasıyla ilgili muhalefet partileri tarafından verilen araştırma önergesi de AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedilmişti.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları