loading
close
SON DAKİKALAR

Çorlu'daki tren faciasında kızını kaybeden Gürkan Köse: Kızımın unutturulmaması için destek bekliyorum

Çorlu'daki tren faciasında kızını kaybeden Gürkan Köse: Kızımın unutturulmaması için destek bekliyorum
Tarih: 28.09.2018 - 17:45
Kategori: Yurt

Çorlu'da meydana gelen tren faciasında hayatını kaybeden 16 yaşındaki Sena Köse'nin babası Gürkan Köse kızının ölümünün unutturulmaması için destek istedi.

8 Temmuz'da Tekirdağ'ın Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki Sarılar Mahallesi'nde meydana gelen tren faciasında 25 kişi hayatını kaybetmiş, 341 kişi de yaralanmıştı. Kazanın üzerinden yaklaşık 3 ay geçmesine rağmen sorumlular ve ihmale davetiye çıkaranlar hakkında herhangi bir yasal işlem başlatılmadı.

Kazada kızı Sena Köse'yi kaybeden Gürkan Köse kızının ölümünün unutturulmaması için destek istedi.

Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden kızı Sena'nın fotoğraflarını paylaşan acılı baba "Çorlu tren kazasında hayatını kaybeden kızım Sena Köse'nin unutulmaması ve unutturulmaması için sizlerden destek bekliyorum" diye yazdı.

NE OLMUŞTU?

Uzunköprü-Halkalı seferini yapan, içinde 362 yolcu ve 6 personel bulunan yolcu treni 8 Temmuz'da Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi Sarılar Mahallesi’nde devrilmiş, 5 vagon raydan çıkmıştı. Kaza sonucunda 25 kişi hayatını kaybetmiş, 341 kişi yaralanmıştı.

Kazanın ardından Çorlu başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında trenin makinistleri Halil Altınkaya ile Suat Şahin tedbiren gözaltına alınmış, ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı.

Kaza sonrasında ihmaller zinciri yaşandığı ortaya çıkan tren faciasıyla ilgili muhalefet partileri tarafından verilen araştırma önergesi de AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedilmişti.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları